banner359

Dünya Kafkas Halkları İnegöl'de Buluşacak

.

28 Nisan 2015 Salı 20:18 2015-04-28 20:30:16
Dünya Kafkas Halkları İnegöl'de Buluşacak

 İnegöl 22. Dönem Bursa Milletvekili ve Orta –Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Op. Dr. Şerif Birinç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın ve beraberindeki heyet 07 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek “Dünya Kafkas Halkları İnegöl’de Buluşuyor” Projesi kapsamında İnegöl’de gerçekleştirilecek program hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

İNEGÖL'DE MİSAFİR AĞIRLAYACAĞIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bugün hem bir proje vesilesiyle, hem de karşılıklı sohbet etmek adına çok değerli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Öncelikle değerli büyüğümüz, rahmetli Hikmet Şahin başkanımızla da yıllarca birlikte çalışmış ve belediyecilikte de duayen olmuş Sabri Yalın ile 22. Dönem Milletvekilimiz Op. Dr. Şerif Birinç’e, ayrıca Şekerbank eski müdürümüz Yusuf Ziya Bey ve değerli eşine, beraberinde de önceki dönem meclis üyemiz olan ve aynı zamanda ilçemizde de yıllarca siyaset ile uğraşmış Sadri Demirtaş’a bu proje ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.Bugün hem eskiyle alakalı hoş sohbet ederken, beraberinde de çok değerli vekilimiz Şerif Birinç’in koordinatörlüğünde yönetilen Kafkas coğrafyasındaki çocuklarımızın buluşmasına konu olacak 2-9 Ağustos tarihleri arasındaki Bursa buluşmalarının İnegöl ayağı ile alakalı istişare yaptık. İnşallah 7 Ağustos günü, İnegöl Belediyesi Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi ziyareti ile Oylat gezisi ve bir dizi ziyaretler sonrası akşam Açık Hava Gösteri Merkezinde yapılacak olan programlar için bu kardeşlerimizi İnegöl’de misafir olarak ağırlayacağız” dedi.


İYİ BİR ÇALIŞMA OLACAK 
Kafkasya birçok farklı dillere mensup insanların olduğu bir coğrafyadır diyerek konuşmasına başlayan Sabri Yalın; “Sayın vekilimiz Şerif Birinç’in öncülüğünde yürütülen “Kafkas Gençlik Kampı” Projesini bu coğrafyada yaşayan insanların çocukları tarafından gelecekte Kafkas barışını sağlayacak bir hareket olarak görmek lazım. Kafkasya’dan gelen insanların yaşadığı bir yer olduğu için İnegöl’de bir gününüzü geçirmek ve bu proje ile İnegöl halkı ile İnegöl’e Kafkasya’dan gelen insanların bu havayı teneffüs etmeleri adına bir iyi bir çalışma olacak” dedi.
BİRLİK BERABERLİK PROJESİ
Op. Dr. Şerif Birinç ise; “Türkiye’de birçok vilayette olduğu gibi Güney Marmara ve Bursa, Kafkas kökenlilerin ağırlıkta olduğu bir yer. Bursa’da Kafkas kökenlilerinin yoğun yaşadığı iki ilçeden biri İnegöl, diğeri Mustafakemalpaşa’dır. Bu yerler Kafkas mozaiğinin olduğu yerler. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi, “Kafkas Gençlik Kampı” Projesi dahilinde bu iki ilçede etkinlik yapılmasını uygun gördü. Bu nedenle Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ziyaret ettik. Başkanımız projeyi olumlu bulduklarını ve proje için her türlü desteği sağlayacaklarını belirttiler. Ben gençler adına kendilerine teşekkür ediyorum.İnegöl, Gürcistan, Abhazya, Adige ve diğer Kafkas kökenlilerinin birlik beraberlik ve kardeşçe yaşadığı bir yer. “Kafkas Gençlik Kampı”, birlik beraberliği ve kardeşliği, Kafkasya’ya, Kafkas Kökenlilerinin göç etiği Türkiye’ye ve Osmanlı Coğrafyasında Ürdün’e, Suriye’ye, Irak’a ve İsrail’deki bazı köylerde yaşayan Kafkas kökenlilerinin torunlarına yansıtma adına yürütülen bir projedir” dedi.


Ziyaret sonunda Başkan Alinur Aktaş, gelen misafirlere İnegöl’ü ve İnegöl Belediyesi hakkında broşürler ile İnegöl‘ü anlatan bir çini takdim etti. 

Son Güncelleme: 28.04.2015 20:30
Anahtar Kelimeler:
InegölHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<