banner359

Dünyada Bir İlk!

.

25 Mart 2015 Çarşamba 18:12 2015-03-25 18:48:11
Dünyada Bir İlk!
 Literatürde bir örneği bulunmadığı ve Dünyada ilk olan doğuma İnegöl’de imza atıldı. Aritmi İnegöl Hastanesinde muhteşem operasyonla bedensel engelli anne bebek sahibi oldu. Boyu 1.5 metre kilosu 40 KG olan 24 yaşındaki bedensel engelli anne, bebek sahibi oldu. ağırlığı 1.4 Kg boyu ise 38 santim olan solunum sıkıntısı çeken bebeğin, genetik hastalığının olmadığı da müjdelendi. Bebeğe, Ela ismi verildi.
Aritmi İnegöl Hastanesi yönetimi dünyada ilk olduğu bildirilen uygulamayı kamuoyuna yansıttılar.

Toplantı da konuşan Aritmi İnegöl Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mehmet Güncan, “Aritmi İnegöl Hastanesi tarihi günlerinden birini yaşıyor. Hastanemizde çok özel bir hastalığa sahip olan bir anne dünyaya bir bebek getirdi. Hastamız tekerlekli sandalye de hayatını sürdürmek zorunda kalan yürüyemeyen biri. Boyu ve kilosu standartların altında olan biri. Operatör Doktor İbrahim Yaşa, Anestezi Uzmanı Mahmut Gül’ün ekibiyle beraber çok önemli bir operasyona imza atıldı. Literatürde bunun örneğini bulmak zor. Yaptığımız araştırmalarda bunun dünya da bir örneğine rastlamadık. Tüm ekibime teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜK RİSK VARDI

Doğum operasyonunu gerçekleştiren Operatör Doktor İbrahim Yaşa, “Hastanın gebeliğinden itibaren gözlemlemede bulunduk. Bir takım zorlu süreçlerden geçtik. Vücudunun alt tarafının çalışmaması nedeniyle tekerlekli sandalye ile yürüyordu. Her gebelikte damar tıkanıklığı vardır ama bu hastamızda damar tıkanıklığı kat ve kat fazlaydı. Damar tıkanıklığına bağlı sorunlar olup, bebek kaybedilebilirdi. Anne de beyin hasarı olabilirdi. Bunların hepsi riskti. Zaman zaman solunum fonksiyonlarında bozulma oluyordu.” Dedi.

32 HAFTA SONRA DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

32 hafta sonunda gebeliği sonlandırıp doğumu gerçekleştirdiklerini aktaran Yaşa, “Şu anda hem bebeğimiz hem de annemiz çok iyi. Bir aksilik olmazsa anne ve bebeğini taburcu etmeyi planlıyoruz. Doğum operasyonu yaklaşık bir saat sürdü. Araştırmalara göre bu operasyonun dünyada bir örneği yok. Sezaryen yöntemiyle bebek dünyaya geldi. Normal doğum 12 saat sürebilirdi biz bu riski göze alamazdık. Hasta doğum öncesi belinden uyutuldu.” Diye konuştu.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Anestezi Uzmanı Mahmut Gül’de, “Anesteziyi başarılı bir şekilde uyguladık. Her türlü önlemi aldık. Eğer başarısız olsaydık. İki farklı yöntem daha uygulayacaktık. 3 yöntemden birini uygulayarak dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Anne de genetik bir hastalık. Doğuştan itibaren yürüyemeyen bir hasta. Annenin kilosu 42 kg, boyu 1.5 metre. Anne bebeği besleyebilecek bir sorun yok. Çocukta genetik bir hasta olması çok düşük.” Dedi.

24 yaşındaki Nevin Öztürk ve eşi Mahmut Öztürk, mutlu olduklarını belirterek, geçtiğimiz yıl evlendiklerini ve hemen bebek sahibi olmak için doktora başvurduklarını aktardılar.

Son Güncelleme: 25.03.2015 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<