banner359

Gölete düşen tilki kurtarıldı

07 Aralık 2017 Perşembe 16:53
Gölete düşen tilki kurtarıldı

Can dostların ve yabani hayvanların mahsur kaldıklarında imdadına yetişen İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kez de bir doğa hayvanı için canlarını hiçe saydılar. Dipsizgöl göleti inşaatına düşerek günlerdir aç ve mahsur kalan tilki, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerince yoğun çalışma sonucunda kurtarıldı.
Edinilen bilgilere göre; Dipsizgöl mahallesinde yapımı devam eden gölet inşaatına incelemelerde bulunmak üzere giden BUSKİ ekipler, gölet inşaatının içerisinde bir tilkinin mahsur kaldığını fark ettiler.
Yaklaşık 15 metre derinliğindeki gölet inşaatına düşen Tilki’nin bir türlü çıkamadığını ve mahsur kaldığını gören BUSKİ çalışanları, durumu İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine bildirdiler.
DAĞA ÇIKTILAR
Dipsizgöl mahallesine gelen ekipler, aracın çıkamayacağını anlayarak yürümeye başladılar. Yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan dik yamaçlardan Dipsizgöl göledine ulaşan ekipler, gölet inşaatına inmek için yoğun çaba sarf ettiler. İple inşaat alanına inen ekipler, Tilki’yi yoğun çaba sonrasında yakaladılar.
EL ELE KURTARDILAR
Açlıktan ölmek üzere olan Tilki’ye tutan ekipler, gölet inşaatından çıkmak için el ele vererek kurtarma çalışmasını tamamladılar. 
Yoğun çalışmalar sonucunda kurtarılan Tilki, ekiplerin ilk tedavisinin ardından doğaya salındı.

Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<