banner359

Gönüllü Eller'den Gökkuşağının Renkleriyiz Projesi

03 Aralık 2016 Cumartesi 11:24 2016-12-03 11:26:10
Gönüllü Eller'den Gökkuşağının Renkleriyiz Projesi

 Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü öğrencileri, Akşemsettin İlkokulu´nda Suriyeli çocukları akranlarıyla kaynaştırmak, okula uyum sağlamalarında yardımcı olmak ve arkadaşları tarafından kabul edilmelerini sağlamak için Suriyeli çocuklara destek oluyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü öğrencileri Funda Tüfekçi Özsoy, Sümeyye Emnacar, İlknur Genç, Ferhan Kutlu, Refika Doğanay, Rümeysa Daş, Betül Akalay, Elif Ertural, öğretim üyesi Doç. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu önderliğinde haftanın belirli günlerinde Akşemsettin İlkokulunda Suriyeli ve Türk çocukları bir araya getiriyor. Çocukların akran desteğiyle, temel günlük yaşam becerilerini öğrenmelerini, farklılıkları kabul etmelerini kolaylaştırmayı, oyun, resim, şarkı, şiir okuma gibi etkinliklerle birbirlerine destek olabilmelerini, birbirlerini kabul edecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyorlar.

TÜRK VE SURİYELİ ÖĞRENCİLER KAYNAŞTIRILIYOR

Uludağ Üniversitesi öğrencileri proje hakkında bilgi verirken, Suriyeli çocukların Türk çocukları arasında okulda ve sınıf içerisinde dışlandıklarını ve bu amaçla Suriyeli çocukların okulun bir parçası olduklarını hissetmeleri ve akranları tarafından kabul edilmeleri için bu projeyi başlattıklarını belirttiler. Projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten üniversite öğrencileri, bu tür destek projelerinin ülke geneline yayılması gerektiğine inanıyorlar.

HOŞGÖRÜ VE BİRLİKTELİK ARTIYOR

Öğrencilerden Funda Tüfekçi Özsoy projede hakkında bilgi vererek, “Çevremizde farklı kültürden gelen aileleri, onların çocuklarını, bizden farklı oldukları için dışlamamalı ve kabullenmeliyiz. Bu konuda herkesin, gerek mesleki gerekse toplumsal yaşamında daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu projenin sadece bir okulla sınırlı kalmamasını ve başka arkadaşların da bu projeyi devam ettirmelerini istiyoruz” diye konuştu. Öğrenciler, Suriyeli öğrencileri okula ziyarete gittikleri zaman çocukların mutlu olduklarını, ‘´Öğretmenim iyi ki geldiniz, hiç gitmeyin´´ diyerek kendilerine sarıldıklarını ve onları bırakmak istemediklerini, Türk ve Suriyeli öğrencilerin beraber çalıştıklarında aralarında hoşgörü ve birliktelik duygusunun arttığını söylediler.

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, “Gökkuşağının Renkleriyiz” Projesine katkıda bulunan başta öğretim üyesi Doç. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu olmak üzere, Akşemsettin İlkokulu Müdürüne, okul rehber öğretmenine ve kırtasiye gereçlerini karşılayan kişilere teşekkür ettiler. 

Son Güncelleme: 03.12.2016 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<