banner359

HEM Binası ve Mobese Sistemi Açıldı

.

22 Mayıs 2015 Cuma 19:49 2015-05-22 20:19:28
HEM Binası ve Mobese Sistemi Açıldı
Halk Eğitim Merkezi Yeni binası ve İnegöl’ün güvenliğini sağlayan Emniyet ekiplerine destek olan MOBESE Sistemi Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından hizmete açıldı.

Saat 15.00’deki Halk Eğitim Merkezi Bahçesindeki açılışa Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakamı Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Osman Köse, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

SAKARYA ŞİİRİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ilkokul öğrencisi Feride Korkmaz ezbere Sakarya şiirini başarı ile seslendirdi. Minik öğrenci, Vali Karaloğlu’nun sevgi seliyle karşılaştı.

GÜZEL YAPI ORTAYA ÇIKTI

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Özellikle bayanların sosyal hayata kazandırılmasında farklı mesleklerdeki personel ihtiyacının giderilmesi noktasında HEM’in çok büyük bir desteği var. HEM İnegöl’de yıllarca her yaştan kadını ile erkeği ile uzun yıllar hizmet verdi. İnegöl Belediyesi ve Milletvekilimizin girişimleriyle bu güzel yapı ortaya çıktı. HEM Bizim de istifade ettiğimiz bir kuruluş. Bu açılış vesilesiyle ilçemizde diğer güzel hizmetleri de açıyoruz. MOBESE, yani şehrin kameralarla takibini de açıyoruz. Bununla alakalı hem Valimizin hem Büyükşehir Belediyemizin, Emniyet Müdürlüğü ile beraber organize ettiği bir çalışma. Onun da açılışını gerçekleştireceğiz. Hem belediye başkanı hem vatandaş olarak bizim yıllar önce Avrupa’da bahsettiğimiz şehirlerde neler varsa bugün şehrimizde hepsi var. İnşallah buranın eksiksiz bir şekilde faaliyetini sürdürmesi en büyük arzumuzdur. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüze hayırlı olsun” dedi.

HEDEFİMİZ 30 BİN RAKAMINI YAKALAMAK

Kaymakam Ali Akça ise, “MOBESE ve Halk Eğitim Merkezi binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. İnegöl bereketli bir ilçe. İnsanı, toprağı, tarihi, kültürü ile bereketli. Üreten bir ilçeyiz. Türkiye’nin en önemli ilçelerinden bir tanesi. Bu kadar önemli bir ilçenin kurumlarının şanına yaraşır olması gerekiyor. Bugün 2 açılış gerçekleştireceğiz. İlki MOBESE ikincisi de yeni Halk Eğitim Merkezi binamız. İnegöl’ün nüfusu 242 bin. Merkezde 190 bin insan yaşıyor. 190 bin insanımıza 366 polisle hizmet sunuyoruz. Polisimiz gecesini gündüzüne katarak halkın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşaması için çalışıyor. En önemli ihtiyaçlardan bir tanesi güvenliktir. Güvenliğin olmadığı yerde kaos ve anarşi olur. Kurulan MOBESE sistemi ile polisimizin üzerindeki yük azalacak, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanmasında bu sistem önemli bir hizmet sunacak. İkinci açılış da yeni HEM binamızdır. Geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunda 1033 kursla 25 bin insana HEM hizmeti verildi. Bu eğitim öğretim sezonunda şuana kadar 23 bin insanımıza HEM hizmeti sunduk ve sezon sonuna kadar hedefimiz 30 bin rakamını yakalamak. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hedefimiz insanımızın yaşamını kolaylaştırmaktır” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ DEVAMLI BÜYÜME VE DEVAMLI İSTİKRAR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de “İnegöl’de güzel tesisleri hizmete açıyoruz. İnsanlarımızın istifade ederek bilgilenmesini amaçlıyoruz. 2 gün önce TOKİ 2. etap açılışı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde İnegöl’de dev bir içme suyu barajı ihale edeceğiz. Yaklaşık değeri 150 milyon TL. Bu rakamlar bu asil milletin helal vergileriyle onlara tekrar hizmet olarak geri dönüyor. Oylat yolunu yapıyoruz, köyden mahalleye dönüşen yolları yapıyoruz. Eğitime desteklerimiz devam ediyor. Buradan OSB’nin 24 derslikli bir okul protokolünü gerçekleştirmeye gideceğiz. Hizmet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz devamlı büyüme ve devamlı istikrar. İstikrarın devam etmesi hem İnegöl’ümüzde hem Bursa’mızda hem Türkiye’mizde birçok eserin gerçekleşmesine vesile oldu” diye konuştu.

İNEGÖL VALİSİ OLDUK

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’da “Artık İnegöl’e gele gide İnegöl Valisi olduk. İnegöl’de hizmet çok. Bir taraftan devam eden bir taraftan biten projelerden dolayı sık sık İnegöl’e geliyoruz. Bundan şikâyetçi değilim. Bugün çok önemli 2 eserin açılışını yapıyoruz. Biri bu HEM binamız diğeri ise MOBESE sisteminin açılışı. Sayın Cumhurbaşkanımız 4 konuya önem erdiğini vurguluyor. Eğitim, adalet, sağlık ve güvenlik. Eğitimde Vekilimizin sayesinde neredeyse sınıf mevcudumuz 20’nin altına düştü. İnşallah İnegöl, Bursa’da en düşük sınıf mevcudu olan ilçelerden birisi olacak. Sağlıkta Devlet Hastanemizi açtık, 6 aydır İnegöllü vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi açmış olacaktık ama maalesef aksaklıklar oldu, 2-3 ay içerisinde tamamlayıp onu da hizmete açmış olacağız. Adalet Sarayı’mız zaten yeni bitti, ilçe halkımız oradan hizmet alıyorlar. Bugün MOBESE sistemini hizmete açacağız. HEM merkezi yeni ismi ile Hayat Boyu Öğretme Genel Müdürlüğü açıldı, bu Halk Eğitim Merkezlerini de oraya bağladık. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmek amaçlanıyor. Her yaşta insana eğitim veren, hizmet sunan merkezler kuruluyor. İnegöl’de son derece aktif olan bir HEM var. Bir taraftan Milli Eğitim çalışmaları bir taraftan Belediye’nin sanat ve meslek edindirme kurslarıyla insanlarımız eğitim alıyorlar. Önleyici sağlık ve önleyici güvenlik çok önemli. İnsanımızı hasta olmadan korumak için sağlıkta önleyici hizmet önemlidir. Güvenlikte de suç işlenmeden önce önleyici olmak çok önemlidir. Sürekli takipte olduğunuzun hissini vererek vatandaşların suç işlemesini önlemeniz lazım. Şuan yapılan bu.  Suçun işlenmesine engel olmayı amaçlıyoruz. Bu MOBESE sistemi bu konudaki en önemli yardımcımızdır. Bundan önceki senelerde TV’lerin ana haberlerinin yarısı kapkaç haberleriyle doluydu. İstanbul, Ankara, İzmir’de sokakta yürüyen bayanların çantaları kapkaç ediliyordu ve bunları TV’lerden izliyorduk. Bugün var mı? Yok. Neden? 7 gün 24 saat 365 gün MOBESE ile takip ediliyor ve bu sayede kötü niyetli insanlar sokakta yürüyen bayanları rahatsız edemiyorlar. İnegöl’de 94 kamera ile sokaklar daha güvenli hale gelecek. Bunun için yaklaşık 1 milyon TL para harcandı. Belediyemizi kutluyorum. Önümüzdeki 5 yıl faturaları ödeme taahhüdü vermiş Belediye Başkanımız, bu bence yetersiz, bunu süresiz yapmak lazım. Güvenlik çok önemlidir. Belediyemizin katkısını da önemsiyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan Halk Eğitimi Merkezi binası gezilerek incelendi.

Son Güncelleme: 22.05.2015 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<