banner359

Huzurevi Sakinlerine Yeni Yaşam Alanı Oluşturuluyor

27 Temmuz 2017 Perşembe 16:39 2017-07-27 16:42:42
Huzurevi Sakinlerine Yeni Yaşam Alanı Oluşturuluyor

 Yeniceköy’de Nisan ayında hizmete giren Fatma Göztepe Huzur Evi’nin arka kısmında bulunan alan, İnegöl Belediyesi tarafından huzurevi sakinlerinin vakit geçirip konuklarını ağırlayabileceği yeni bir yaşam alanı olarak düzenleniyor.

Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı yatırımlarla hemen her kesime kucak açan İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesi’nde hayırsever işadamı Mehmet Göztepe’nin de katkılarıyla beş yıldızlı otel konforunda yeni bir Huzurevi ve Aşevi binası inşa etti. Nisan ayında hizmete giren ve şuanda 41 kişinin faydalandığı İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi’nin arka kısmında, huzurevi sakinleri için yeni bir yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmalara başlandı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Huzurevi binasının arka kısmında bulunan alanın burada kalan vatandaşların vakit geçirip hava alabileceği, gelen konuklarını ağırlayabileceği bir park olarak düzenlenmesi adına sürdürülen çalışmaları bugün yerinde inceledi. Başkan Yardımcıları Adil Kansu ile Gülhan Şahin’in de hazır bulunduğu incelemede sürdürülen çalışma hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, konuya ilişkin açıklamalarda da bulundu.

AMACIMIZ GÜZEL BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKARMAK
İnegöl Belediyesi olarak her alanda devam eden hizmet seferberliğini yoğun bir şekilde devam ettirdiklerini kaydeden Aktaş, “Amaç daha yaşanabilir, örnek bir kent ortaya çıkarmak. Parklarıyla, spor alanlarıyla, sosyal alanlarıyla, sosyal ve kültürel tesisleriyle ve alt yapısıyla güzel bir şehir ortaya koymak. Allah’a hamdolsun 13 yıllık süreçte yaptığımız çok güzel çalışmalar var. Bu çalışmaların bazıları başka illere ve ilçelere de örnek oldu. Biz de muhakkak bir yerlerden gördük, esinlendik. Bugün de başkan yardımcılarımız, ilgili arkadaşlarımızla birlikte çok kısa bir zaman önce İçişleri Eski Bakanımız Sayın Efkan Ala ile birlikte açılışı gerçekleştirilen huzurevi ve aşevi binamızı yerinde incelemek ve hemen yanı başında hayata geçirdiğimiz bahçe düzenlemesi çalışmasını görmek için bir aradayız” dedi.

HUZUREVİ SAKİNLERİNE DAHA RAHAT BİR ORTAM SUNULACAK
İnegöl’e 44 yıl hizmet etmiş bir Huzurevi binası olduğunu ve artık o yapının ömrünü tamamladığını dile getiren Aktaş, “Hepinizin bildiği gibi 40 küsür yıl hizmet veren bir huzurevi binamız vardı. O binamız artık ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Bina yıkıldı ve yerine Halk Sağlığı Merkezi yapılacak. Karşısında bulunan meydanda da yeni hizmet binamız hayat buluyor. Bu da devasa projelerimizden bir tanesidir. Burada ise güzel bir huzurevi olmuştu. Ama özellikle buradaki sakinlerimizin daha rahat ve huzurlu bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri adına belirli mekanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Yaptığımız huzurevi içerisine bildiğiniz gibi eski Yenice Belediye Başkan’ı olan Mehmet Göztepe’nin de 1 milyon liralık katkısıyla aile odalarından, mutfağından sosyal alanına kadar birçok şeyi bulunan konforlu ortamına kadar güzel bir huzurevi ortaya kondu. Tabi ki biz arzu ediyoruz ki herkes anne ve babasıyla beraber yaşasın, büyüklerimiz çocuklarıyla, torunlarıyla bir arada olsunlar. Ama sosyal devlet, sosyal belediyecilik gereği de biz bu mekanları hizmete sunmak zorundayız. Dolayısıyla da her türlü saygıyı hak eden yaşlılarımızın, büyüklerimizin burada özellikle yeşilden ve doğal ortamdan kopmamaları adına bu mekanı hazırlama ihtiyacı hissettik” diye konuştu.

85 BİN TL’YE MAL OLACAK
Yapılan çalışma hakkında da bilgi veren Aktaş, “1000 m2 alan üzerine planlanmış ve projelenmiş bir yer. 535 m2 zemin, oturma ve yürüyüş alanı, 350 m2 yeşil alan, 25 m2 süs havuzu ve 90 m2’lik fitness alanımız var. Bitkilendirme çalışmalarımızda da ıhlamur, kurtbağı, süs kirazı gibi bitkilere yer verilecek. Amaç dediğim gibi onların rahatını sağlamak. Ahşap banklar koyarak oturma dinlenme alanları oluşturulacak. Fitness ve yürüyüş alanının zemini için kauçuk döşeme yapılacak. 85 bin TL’lik bir maliyeti var. Ama biz bunu toplu yaptığımız bir ihale kapsamında hallediyoruz. Bundan sonra Cerrah Mahallesi’ndeki meydan çalışmamız var. Cerrah’ın girişi komple değişecek, muazzam bir Cerrah olacak. Bununla birlikte Akhisar’daki koruluk alanı düzenleme çalışmaları yapılacak. Yine Erenler Camii tarafındaki bizim büyük parklarımızdan birisi. Şuan 90 küsür yaşlarında olan eski belediye başkanımız Kemal Özkan’ın ismini vereceğimiz çok güzel bir mahalle parkımız olacak. İnşallah onu da hayata geçirmiş olacağız” açıklamalarında bulundu.

BURALARA SAHİP ÇIKALIM
Aktaş, konuşmasının sonunda ilçe halkına da çağrıda bulunarak “Eli öpülesi çok değerli büyüklerimizin hayır duasını almak, onlara laik yöneticiler olmak, onlara laik evlatlar olmak bizim en büyük hayalimiz. Dolayısıyla da ben İnegöllü kardeşlerimizden bir kez daha istirhamda bulunuyorum. Buraya sahip çıksınlar, gelip gitsinler. Belediyemiz güçlü, bizler güçlüyüz. Hamdolsun destek çıkan hayırseverlerimiz de oluyor. Ama onlarda gelsinler buraya beraber yemek yesinler, sohbet etsinler, onlara ilgi alakalarını göstersinler. Küçük hediyelerle onları mutlu etmeye çalışsınlar ki onları gerçek manada kazanabilelim. Bu vesileyle de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çalışmamız hayırlı uğurlu olsun.”

Son Güncelleme: 27.07.2017 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<