İlçe Protokolü Bayramlaştı

25 Haziran 2017 Pazar 12:37 2017-06-25 12:38:34
İlçe Protokolü Bayramlaştı

İlçe protokol üyeleri, Ramazan Bayramı münasebeti ile Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldiler.

YAŞLILARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM
Program esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her bayramın 1. günü olduğu gibi bugün de protokol bayramlaşması adı altında bir aradayız. İnegöl’ün farklı dinamikleri burada… Değişik kurumları ziyaret edeceğiz. Huzurevi’ndeki büyüklerimizi de yalnız bırakmamak adına hepinizi oraya davet ediyorum. Dün bir acı olay oldu. Bir polis memurumuzun babası eşini ve kızını Tavşanlı’ya götürürken trafik kazası yaptı. 29 yaşındaki hanımefendi ve 5 yaşındaki kızı kazada Hakk’ın rahmetine kavuştular. Allah rahmet eylesin. Ölüm kaçınılmaz bir gerçektir. Allah şehit hükmünde muamele eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Emniyet teşkilatına da Allah sabırlar versin.”

GÜÇLÜ BİR DEVLET VE GÜÇLÜ BİR MİLLETİZ
“Ülkemizde, dünyamızda hayat devam ediyor. Yaşanan sıkıntı ve zorluklar var. İçeride ve dışarıda geçirilen zorlu süreçler var ve bunlar piyasaya olumlu ve olumsuz yansımalar doğuruyor. Ramazan şehrimizde ve ülkemizde dolu dolu yaşandı. Sıkıntılar, güçlü bir devlet ve güçlü bir milletle geride bırakıldı. İşini, vazifesini yapmaya çalışan bir ülke olarak ayaktayız. Ramazanın bir akşamı Batum ziyaretim oldu. Çok stratejik bir yer olmasına rağmen ülkemiz ve şehrimizin güçlülüğünü bir kez daha orada görme imkânına sahip olduk. Siyasetin, bürokrasinin, işadamlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini muhafaza etmesi gerekiyor. Bayramlar da birlik ve beraberliğin en iyi görüldüğü ortamlardır.”

BİRLİKTELİK İFTAR SOFRALARIYLA SINIRLI KALMASIN
“13 yıldır Ramazan ruhuna uygun programlarla işi organize ediyorduk ama içimizi yaralayan bir konu vardı. Teravihler artık 22.15 civarında. Öncesinde yapıyoruz, iftarla birlikte bir rehavet söz konusu oluyor ve katılım az oluyor. Teravih sonrasına bırakınca geç oluyor, özellikle bayan ve çocuklar programlardan istifade edemiyor. Bu sene formatı değiştirip camilere yönelik programlar yaptık. Diyanetle ortaklaşa uygulamalar yaptık. Şehrin dört bir tarafında gerek Belediyemiz gerek STK’ların organizasyonlarıyla dolu dolu bir Ramazan geçti. Hiçbir STK’nın organizasyonuna katılamadım, davet edildiğimiz yerlere başkan yardımcılarımız katılım gösterdiler. Hepsi çok önemli ve değerli STK’lar, katılamamam yanlış anlaşılmasın. Biraz daha konu komşuyla sofralara oturmaya çalıştım. STK’ların organizasyonlarını önemsiyorum ama bunlar sadece iftar sofrasındaki beraberlikle kalmamalı, her alandaki etkinlik ve faaliyetler sahiplenilmelidir. Ramazan asıl Ramazandan sonra başlar denir, Cenab-ı Allah o duygu ile yaşamayı nasip etsin” dedi.

BAYRAMLARI ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN GÖRMELİYİZ
İslam âleminin Ramazan bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, “Nice iftarlardan, sahurlardan, oruçlardan sonra bir bayrama daha eriştik. Bizleri bu bayrama eriştiren Cenab-ı Hakk’a hamd ediyorum. Emniyet teşkilatımızdan bir polis memurumuzun eşi ve evladı trafik kazasında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Bayramlaşma esnasında Gaziler Dernek Başkanımız, bir gazimizin rahmetli olduğunu ifade etti. Hakk’a yürümüş arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, büyüklerimize rahmet diliyorum. Hayat; acıların, mutlulukların, üzüntülerin, sevinçlerin, ayrılıkların, kavuşmaların, kaybetmelerin, kazanmaların oluşturduğu bir süreçtir. Bazılarımız bayrama erişemedi… Neticede hayat dediğimiz süreç doğumla başlar, ölümle neticelenir. Ve hayat hep zıtlıkların bir bütünüdür. İnsanoğlu bu hayat sürecinde hep olumsuzdan olumluya giden bir süreci takip eder. Negatif olan istenmez, pozitif olan talep edilir. Hastalandıysak şifa bulmak, kaybettiysek kazanmak, üzüntülüysek mutlu olmak isteriz. Ve hayatın bu sıkıntılı süreci içerisinde öyle anlar var ki aklımıza geldiğinde kendimizi hep mutlu hissederiz. Bayram zamanlarında olduğu gibi… Bayramlar bizleri her zaman mutlu eden zaman dilimleridir, sosyal genlerimize böyle işlenmiştir. Bayram kavramını duyduğumuzda mutlu oluruz. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Bayram kelimesini her duyduğumuzda mutlu oluyorsak neden hep ‘Nerede o eski bayramlar’ tabirini kullanıyoruz? Sıkıntı bayramlarda değil, bizde, bizim bakış açımızda… Çocukluğunuza bakın, kavga ederken 1 dakika sonra barışırlar. Çocukların gözüyle hayata bakabilirsek bayramların da eski bayramlar olduğunu görebilir ve hissedebiliriz. Çocukların gözüyle bakabildiğimiz, görebildiğimiz, çocukların yüreğiyle hissedebildiğimiz nice bayramlar görmemiz dileğiyle…” ifadelerini kullandı.

 

banner380

Son Güncelleme: 25.06.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<