banner359

İlk kez hakim karşısına çıktılar

29 Nisan 2017 Cumartesi 10:40 2017-04-29 10:46:59
İlk kez hakim karşısına çıktılar

 İnegöl´de 5 ayrı mahallede eşzamanlı düzenlenen uyuşturucu operasyonunun sanıkları ilk kez Hakim karşısına çıktılar. Ayrı ayrı görülen davalarda Hakim, üç tanığın yalancı tanıklık yaptığına kanaat getirdi.

26 Ocak 2017 tarihinde, uyuşturucu madde satın alan 17 kişinin ifadeleri doğrultusunda harekete geçen İnegöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri, Süleymaniye, Mahmudiye, Osmaniye, Kemalpaşa ve Tahtaköprü mahallelerindeki adreslere gece saatlerinde operasyon düzenlediler. Düzenlenen operasyonda 49 yaşındaki Halil B., 39 yaşındaki Hakan S., 26 yaşındaki Caner Y., 35 yaşındaki Metin T., 35 yaşındaki Halil K. ve 20 yaşındaki Gökhan D. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından Adliyeye sevk edilen 7 kişiden 6´sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KABUL ETMEDİ

Her bir olayın dosyası ayrı ayrı görülürken, tutuklu sanıklardan Halil B., ilk kez İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıktı. Mahkemede müdafi huzurunda savunma yapan sanık Halil B., “Suçlamaları kabul etmiyorum. Para karşılığı kimseye uyuşturucu vermedim. Ben sadece içiciyim” dedi.

YALANCI TANIKLIK YAPTILAR

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi heyeti olayla alakalı tanıkları da dinledi. Tanık O.G., uyuşturucu maddeyi bir roman vatandaştan aldığını söyledi. Tanık M.Y., uyuşturucuyu Bursa´dan aldığını belirtirken, diğer tanık H.G.´de, M.Y. ile o gün beraber aynı araçta olduğunu söyledi. Tanık E.D. ise, yakalanmadan önce araçta esrar içtiklerini söyledi.

Hakim, tanıklar M.Y., O.G. ve E.D.´nin ifadelerini çelişkili bularak, yalan tanıklıktan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Duruşma 13 Temmuz 2017 tarihine ertelendi.

Son Güncelleme: 29.04.2017 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<