banner359

İnegöl'de Sahte polisin oyununu gerçek polisler bozdu

03 Eylül 2015 Perşembe 14:15 2015-09-03 14:19:16
İnegöl'de Sahte polisin oyununu gerçek polisler bozdu
 Kendisini Polis ya da Savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, yapılan tüm uyarılara rağmen insanları kandırmaya devam ediyor.
İnegöl´de dün bir yenisi daha eklenen dolandırıcılık olayı İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucunda önlendi. Yaşlı adamın altınları ve paraları elinden alınmadan emniyet tarafından kurtarıldı.

NEYİ VAR NEYİ YOK POŞETE DOLDURDU VE ÇIKTI

İnegöl Hükümet konağı mevkiinde ikamet eden 62 yaşındaki Fahri Demirel´i arayan bir dolandırıcı, kendini savcılıktan polis olarak tanıttı. Hesaplarının PKK eline geçtiği ve hesabının alınması için haraya ihtiyacın olduğunu ifade eden telefondaki dolandırıcıya inanan yaşlı adam, evindeki kızına ve ailesine ait paralar ile altınları bir poşete koyup evden çıktı.

AİLESİ AĞABEYİNİ ARADI

Babasının emniyet ekipleri tarafından arandığını öğrenen aile bireyleri dışarda olan ağabeyleri Dinçer Demirel´i arayarak haber verdiler. Yaşlı adamın oğlu Dinçer Demirel, 155´i arayarak babasının neden arandığını sordu. Emniyet ekipleri dolandırıcılık olayı olduğunu sezerek harekete geçtiler.

EMNİYETTEN ZAMANINDA MÜDAHALE

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek, yaşlı adamın oğlu ile kısa süreli irtibatta bulundular. Evden ziynet eşyaları ve paralarla çıkan yaşlı adamın sarraflar çarşısı ve bankalar caddesinde olacağını düşünen emniyet ekipleri her iki noktaya dağılarak yaşlı adamı aramaya koyuldular. Tüm sarraf dükkanlarına giden emniyet ekipleri yaşlı adamın altınları bozdurmadığını teşhis edince bankalar caddesinde araştırmalarını derinleştirdiler. Bankalar caddesindeki özel ve devlet bankalarını tek tek gezen emniyet ekipleri, özel bir banka da dolandırıcının hesabına para yatırmak üzere olan yaşlı adamı önlediler.

EMNİYET EKİPLERİNE ZOR İNANDI

Emniyet ekipleri ısrar ederek telefonla dolandırıcı ile görüşme yapan yaşlı adama müdahale ettiler. Emniyet ekiplerinin zamanında ve etkin müdahalesi sonucunda yaşlı adamın ziynet eşyaları ile nakit paraları kurtarıldı.

15 BİN LİRASINI KURTARDILAR

Yaşlı adamın dolu olan poşetinden kendine ait 5 bin lira civarında nakit ile 10 bin lira değerinde ziynet eşyası çıktı.

Basın mensuplarının da yoğun mesai harcadığı olayın ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yaşlı adam Demirel, “Savcılıktan arıyorum dediler. Bankalar caddesi üzerine çağırdılar. Bende evden aldığım altınları ve paraları poşete koyup bankalar caddesine geldim. Altınları bozdur dediler ama ben bozdurmadım.” Dedi.

Yaşlı adamın oğlu Dinçer Demirel ise, “Babamı polislerin aradığını öğrenince bende karakola gittim sormak için. Karakolda babamın numarasını aradılar ama hep meşguldü. Dolandırılacağını anlayan emniyet ekipleri duruma müdahale ederek babamın dolandırılmasının önüne geçtiler. Polis teşkilatına teşekkür ederiz” dedi.

Son Güncelleme: 03.09.2015 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<