banner359

İnegöl'de Karne Heyecanı

20 Ocak 2017 Cuma 16:19 2017-01-20 16:28:05
İnegöl'de Karne Heyecanı


2016-2017 eğitim öğretim yılının sona eren ilk döneminde İnegöl’de 60 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Türkiye genelinde 18 Milyon öğrenci hem karne hemde sömestr sevinci yaşadı.
Her yıl ve dönem farklı kırsal mahallelerde düzenlenen karne dağıtım törenleri dün Eskikaracakaya ilk ve ortaokulunda gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Müftü Kazım Güzel, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Doğru ve Ömer Kaban, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
HEPİNİZE İYİ TATİLLER DİLİYORUM
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Eskikaracakaya İlkokulu Müdürü Selami Özer, “Yaklaşık 4 aylık bir çalışma dönemini tamamladık. Çalışmalarımızın sonuçlarını gösteren karnelerimizi birazdan alacağız. Hiçbir insan notla değerlendirilemez. Değerlendirilen yaptığımız çalışmalardır. Daha doğrusu ne kadar çalışıp çalışmadığımızdır. Karnelerdeki notlar yalnızca sizlere ait değil, biz okul idaresi, öğretmenler ve anne-babalara ait olan notlardır. 15 tatilde nasıl daha çok başarılı oluruz diye düşünüp, iyice dinlenip, 6 Şubat 2017 gibi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.
İNEGÖL’DE 60 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI
Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Türkiye genelinde 18 Milyon  civarında öğrenci ve  900 bin civarında öğretmen, İnegöl’ümüzde ise 52 bin 570 öğrenci örgün öğretimde, 7 bin 340 öğrenci de Açık öğretimde olmak üzere toplamda 60 bin 90 öğrencimiz ve 3 bin 2383 öğretmenimiz 2016-201 Eğitim-öğretim Yılının ilk yarıyılını tamamlayarak bugün yarıyıl tatiline girmiş bulunuyor. Böylece yoğun bir eğitim öğretim döneminin ardından öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 06 Şubat 2017 tarihinde 2. dönem ders başı yapmak üzere 14 gün süreyle dinlenmeyi hak etmiş bulunuyorlar. Bu dönemi de kazasız belasız geçirdiğimiz için Allah'a hamd ediyorum. Biz de bu özel günde şehir merkezindeki okullarımıza değil, Eskikaracakaya mahallesine gelerek öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle beraber olmayı arzu ettik. Böylece başta Kaymakamımız olmak üzere değerli protokol ile birlikte bu okulumuzun ve mahallemizin misafiri olduk. Bu okulumuzda 13 anasınıfı öğrencimiz, 54 ilkokul, 99 ortaokul olmak üzere toplam 166 öğrenci öğrenim görmektedir. Burası taşıma merkezli okullarımızdan olup bu mahalle haricinde  10 mahalleden 129 öğrenci buraya taşınmaktadır. Toplam 14 öğretmenimiz görev yapmaktadır.” Dedi.
YETER Kİ İÇİNİZDEKİ SESİ DİNLEYİN
Öğrencilere seslenen Bilican, “Sevgili öğrenciler: gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bile, geçmişini sağlam temellere, oturtan ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe yürüyen bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrencilerimiz, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede ikinci döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedeflerini, için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki; notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Zayıfı olan öğrencilerimiz ise ümitsizliğe kapılmadan 2. dönemde daha düzenli ve sistemli bir şekilde çalışırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Her öğrencinin belli bir kapasitesi vardır. Öğrencilerimiz mevcut kapasitelerini kullanırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Sevgili öğrenciler hepinizin içinde bir güzel vardır. Kiminin içindeki güzel uyumaktadır. O uyuyan güzeli uyandırırsanız göreceksiniz ki birçok şey düzelecektir. Yeter ki içinizdeki sesi dinleyin ve kendinize iyi hedefler belirleyin.” Diye konuştu.
HASSAS OLUN
Velilere uyarılarda bulunan Bilican, “Çocuklarınıza karşı daha hassas ve anlayışlı olmanızı, onlara cesaret vermenizi ve hoşgörülü davranmanızı istiyorum. Çünkü bir eğitim öğretim dönemi boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu büyük ölçüde somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınız ise eğer ihmaliniz varsa onun içinde o kadar sorumluluğunuz var demektir. Eğer bir başarısızlık varsa sebepleri araştırılmalıdır. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün çocuklarımızı azarlayarak rencide etme ve onların heveslerini kırma ve cezalandırma günü değildir. Lütfen çocuklarımıza empati ile yaklaşın ve onları daima iyisini yapmaları noktasında cesaretlendirin. Onların yeteneklerini keşfederek bu doğrultuda çocuklarınızı yönlendirin. Başarılı olabileceğine ikna etmeye çalışın. Teşvik ederken de eleştirirken de abartıdan kaçının. Çocuklarınızla güven bağı oluşturmaya gayret edin. Göreceksiniz ki daha olumlu net keler alacaksınız.” ifadelerini kullandı.
GÖZÜNÜZDEKİ IŞIK, YÜZÜNÜZDEKİ MUTLULUK BİZİM İÇİN YETERLİDİR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da, “Önünüzde 16 gün var. İmtihan ve derslerden yoruldunuz. Bu 16 gün güzelce dinlenin. 2. dönem tekrar okula geleceksiniz. İçerinizde liseye doğru giden kardeşlerimiz var. Kendinizle alakalı planlarınızı daha fazla yapın. Ne okumak istediğinizi, ileride ne olmak istediğinizi düşünün ama lütfen sadece birkaç mesleğe takılmayın. Kariyer günlerinde görüyoruz, herkes öğretmen ve doktor olmak istiyor. Bu memleketin çiftçiye, mobilyacıya, oto kaportacıya, her meslekten insana ihtiyacı var ama önce iyi, ahlaklı ve eğitimli insan olmak lazım. Muhakkak suretle yabancı dilinizi geliştirin. Yabancı dil öğrenebilmek için kendiniz bir şeyler yapabilirsiniz. Sadece okuldaki ders bilginizle yetinmeyin. Bu yılları iyi değerlendirin, ileride karşılığını çok fazla göreceksiniz. Biz 79 milyon nüfuslu bir ülkede yaşıyoruz. Avrupa’nın 2’nci büyük nüfusuyuz, 6’ncı büyük ekonomisiyiz, dünyanın da 16’ncı büyük ekonomisiyiz. Ülkemiz gelişen bir ülke. Krizlere rağmen büyüyen bir ülke. Her yıl ihracatımızı artırıyoruz. Siz de yakın gelecekte Türkiye fotoğrafında iyi bir yerde yer alabilmek adına kendinizi donanımlı hale getirin. İçinizde düşük notları olan varsa hiç üzülmesin. İlerleyen zamanlarda çok ders çalışarak bunları telafi edip hayatta çok başarılı olan arkadaşlarımız oldu. Sizden temennim önce iyi, ahlaklı ve kaliteli insan olmanın beraberinde kendinizi iyi yetiştirmenin hesabını yapın. Bugün ilçemizin değerli yöneticileri burada sizin sevincinize ortak olmak istiyor. 60 bin civarında öğrencimiz bu heyecanı yaşıyor. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Gözünüzdeki ışık, yüzünüzdeki mutluluk bizim için yeterlidir” diye konuştu.
HİÇBİR NOT EVLATLARIMIZDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR
Kaymakam Ali Akça ise, “Bugün 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının son günü… İnegöl’de örgünde ve açık öğretimde toplam 60 bin civarında öğrencimiz hem karne heyecanı hem de tatil heyecanı yaşıyorlar. Tüm öğrencilerimize mutlu bir tatil diliyorum. Benden önce çok nefis mesajlar verildi. Karne bir öğrencinin o yarıyıl içerisindeki performansının, çalışma ya da çalışmamalarının karşılıklarının kendisine gösterildiği ayna gibidir. O karneye bakan çocuk aynaya bakar gibidir. O yıl içerisinde ne yaptığını görür. Derslerini, öğretmenlerini, velilerini ciddiye almış mı, gayret göstermiş mi? Eğer ciddiye alıp, gayret gösterip çalışmışsa güzel notlar görür. O karne sadece öğrencinin performansını göstermiyor, veli ve öğretmenin de performansını gösteriyor. Farklı nedenlerden bazı öğrenciler çalışmamış olabilir. Hastalanmıştır, duygusal olarak hazır değildir… Duygusal olarak hazır olmama ya da hastalanma tam da sınav zamanlarına denk gelmiştir, düşük notlar almıştır ve karnesinde düşük not görür. Düşük not karnede olunca öğrenciler üzülürler. Öğretmenler ve veliler de en az o öğrenciler kadar üzülürler. Karnenizde düşük not varsa bu dünyanın sonu değildir. Hepimiz sizlerin sıralarından geçtik, sınavlardan geçtik, karne aldık, bazen düşük bazen yüksek notlar aldık. Çalışılarak düzeltilmeyecek not, öğrenilmeyecek ders yoktur. Yeter ki gayret gösterin, isteyin. Bu kararlılık içerisinde olursanız notlarınız arzu ettiğiniz seviyeye yükselir. Hiç ama hiçbir not evlatlarınızın kendisinden daha değerli değildir. Evlatlarımızın notlarının iyi olmasını önemseriz ama çok daha önemlisi çocuklarımızın kişilik sahibi olmasıdır. Hepinizin yüksek kişilikli insanlar olmanız notlarınızdan çok daha önemlidir. Umarım tatiliniz boyunca bol bol eğlenir, oynar ve dinlenirsiniz. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından okul birincilerine, ikincilerine ve üçüncülerine Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce çeşitli hediyeler verildi.
Protokol üyeleri daha sonra sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini dağıttılar.

Son Güncelleme: 20.01.2017 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<