banner359

İnegöl'de kimyasal atık yakanlara ceza geliyor!

.

29 Mayıs 2015 Cuma 16:39 2015-05-29 16:50:50
İnegöl'de kimyasal atık yakanlara ceza geliyor!
 Bursa'nın en kirli havasına sahip ilçesi olan İnegöl'de hava kirliliği mercek altına alındı. Kimyasal atık yakanlar bundan sonra ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacak. Er-Ka Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm firması tarafından toplanacak atıklar Starwood fabrikasında imha edilecek.

Mobilyacılar sanayi bölgesindeki atıkların toplanması konusunda İnegöl Mobilyacılar Odası ile Er-Ka Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm firması arasında protokol imzalanırken, mobilyacılar da bilgilendirildi. Sani Konukoğlu Konferans Salonu'daki toplantıda konuşan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Bilindiği gibi Bursa bölgesinde en pis hava İnegöl'de. Valilik kanalıyla bazı acil tedbirler alındı. Bu konu ile ilgili 4-5 toplantı yapıldı. O toplantıların hepsine ben de bizzat katıldım. Mobilyacılarımızın 2014 kışını büyük sıkıntılarla atlattı aslında. Büyük cezalar bizi bekliyordu. Fakat bu geçiş için biraz görmemezlikten geldiler. Ama önümüzdeki 2015-2016 kışı maalesef öyle olmayacak. Eskisi gibi her gelen çöplerini bir kıyıya atıp, yakamayacak. Bizim burada gelip bilgi edinmemiz, soru sormamız gerekirdi. Çevre mühendisleri burada. Er-ka yetkilileri burada. Neden Starwood'ta yakılacak, neden evlerde yakılmayacak, bu soruları sormalarını gelmeyen arkadaşlardan isterdim. Bazı kamyonetçiler, bazı traktörler bu bizim endüstriyel atıklarımızı toplayıp, Starwood'a götürüp, sattılar. Artık onlar da satamayacak. Bu yetkili, lisanslı firmalar toplayacak ve Starwood onları imha edecek. O da lisans belgesini aldığı için imha edecek. İnegöl'de başka toplayacak firma yok, başka yakacak firma da yok. Bir firmanın kendi atığını Starwood'a götürecek yetkisi bile yok. Bu arkadaşlar Starwood'ta yakıp imha edecekler" dedi.

ÇOK AĞIR CEZALAR VAR
Kimyasal atıkların yakılması durumunda ağır cezalar tatbik edileceğinin altını çizen Ayhan, "İnşallah bu benim korktuğum gibi olmaz, ama Çevre İl Müdürlüğünden gelen cezaların yüksekliğini biliyorum; 180 bin, 200 bin lira. Büyükşehir Belediyesi'nden gelirlerse 40-50-60 bin gibi cezalardan bahsediyorlar. Bu sene kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını söylüyorlar. İnşallah öyle olmaz, biz tedbirimizi alalım" şeklinde konuştu.
Er-Ka Atık Yönetimi Çevre Mühendisi Kevser Kapdan, "Bu tehlikeli atıkların kontrollü yönetmeliğine göre sunta, MDF ve talaş atıkları tehlikeli atık olarak değerlendirilmektedir. Biliyorsunuz ki, bu atığın içerisinde formaldehit var. Ürün olarak kullandığınızda herhangi bir mahzur yok, ama bu atık yakıldığı zaman tehlike arz ediyor. İnegöl'ün belirli noktalarında ve pilot bölge olarak seçilmiş bir kaç firmada ölçümler yapıldı. Ölçüm sonuçlarında bakıldığında, yüzde 70 olarak havaya salınan formaldehit tespit edildi. O yüzden gözler mobilya sektörüne dikildi.Mobilya sektöründen kaynaklanan bu sunta, MDF ve talaş atıkları formaldehit barındırıyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.05.2015 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İNEGÖLLÜ 2015-05-29 20:27:34

bu güne kadar neden halkın sağlıgını bu kadar düşünmediniz de şimdi starwood sunta mdf artığını satın almaya başlayınca halkın sağlığı aklınıza geldi buna halkın sağlığını düşünmek değilde para hırsı desek daha doğru olmazmı

<