banner359

İnegöl'de Kimyasal Zehirlenme

.

02 Mayıs 2015 Cumartesi 10:54 2015-05-02 12:50:46
İnegöl'de Kimyasal Zehirlenme
Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir kablo fabrikasında meydana gelen olayda, 12 kişi kimyasal maddeden zehirlenerek hastanelik oldu. Fabrika işçileri tahliye edildi.
Edinilen bilgilere göre saat 09.00 sıralarında Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde faaliyet gösteren Kablo fabrikasının kimyasal bölümünde çalışan işçiler, dayanıklılık testi yaparken, bir anda depodan kimyasal gaz sızmaya başladı. Sızan gazdan bölümde çalışan işçiler etkilendi. Baygınlık geçiren işçiler bulundukları bölümden ekip arkadaşları tarafından kurtarılarak dışarı çıkarıldılar.
Kimyasal gazdan etkilenen Merve Erdoğan, Şerife Menteş, Meryem Avaz, Cariye Durmuş, Emine Yıldız, Nursen Üner, Şadiye Malkaya, Bahar Erkan, Ayşegül Terim,Mine Yıldırım, Dilara Düşüner ve Fehiye Manavoğlu özel araçlarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek tedavi altına alındılar. Gazdan etkilenen 12 bayanın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
FABRİKA TAHLİYE EDİLDİ
Yaşanan olay nedeniyle işçilerin güvenliği için fabrika tahliye edilerek, bir günlük tatil ilan edildi.
Olayı ardından açıklama yapan firma yetkilisi Kalite Müdürü İlhan Canöz, “Müşterilerin isteği doğrultusunda yaptığımız bazı testler var. Bir kimyasal içerisine kabloları koyarak ne derece etkilendiğini görmek için yapılan bir test. O test sırasında sızan gaz, işçilerimizin rahatsızlanmasına neden oldu. Dün yaptığımız bir testti. Bir gün sonra sabah mesai başladığında arkadaşlarımız bu kokudan etkilendiler. Özellikle astımı olan arkadaşlar etkilendi. Hastaneye kaldırıldılar. Kimyasalın ne olduğun sağlık çalışanlarına gösterdik. Herhangi bir problem olmadığını söylediler. Sık sık bu şekilde testler yapıyoruz. Fakat bu kimyasalla ilk defa yapıyoruz. Böyle bir reaksiyon verdi. Şu an etkilenen 12  kişi. Durumları da iyi. Fabrika bu gün kapatıldı. Aslında buna gerekte yoktu ama biz yine de risk almak istemedik. Reaksiyona neden olan deneyleri yapmayacağız.” Dedi.
Olayla alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

Son Güncelleme: 02.05.2015 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasar oral 2015-05-02 11:19:41

Allah korusun

<