banner359

İnegöl'den Bedelliye 3 Günde 25 Başvuru

.

19 Aralık 2014 Cuma 11:33 2014-12-19 11:45:34
İnegöl'den Bedelliye 3 Günde 25 Başvuru
 Bedelli askerlik ve sözleşmeli er ve erbaşlıkla ilgili düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin kabul edilerek yasalaşmasının ardından geçen 3 günlük sürede İnegöl’den 25 kişi bedelli için İnegöl Askerlik Şubesine başvurdu.

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun onaylanmasının ardından kamuoyunda "bedelli askerlik" olarak bilinen uygulamadan yararlanmak isteyen İnegöllüler, Askerlik Şubesine koştu. 15 Aralık 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe giren bedelli askerlik başvurularının üçüncü gününde İnegöl’den 25 kişi bu yasadan yararlanmak için İnegöl Askerlik Şubesine başvurdu.

BAŞVURULAR 13 ŞUBAT’TA BİTECEK

15 Aralık 2014 tarihi itibariyle başlayan başvurular 13 Şubat 2015 tarihinde sona erecek. Her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihi dahil, daha önce doğanlar, 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu`na tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin Türk Lirası para veya Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertible yabancı ülke parasını defaten ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar. Her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar, istekleri halinde bu hükümlerden yararlanabilecekler.

ASKERLİKTEN MUAF OLANLAR DA YARARLANABİLECEK

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da istekleri halinde yaş şartı aranmaksızın bedelli askerlikten faydalanabilecekler.

ÜÇ BANKADA İŞLEM YAPILABİLECEK

Uygulama kapsamında ödenecek paralar, Savunma Sanayi Destekleme Fonu adına TC Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası`nda açılacak hesaba yatırılacak.

Son Güncelleme: 19.12.2014 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<