banner359

İnegöllü Ünlülere Vefa

.

18 Aralık 2014 Perşembe 10:42 2014-12-18 10:45:33
İnegöllü Ünlülere Vefa
 İnegöl Kent Konseyi ile İnegöl Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen İnegöllü şair, sanatçı, sporcu ve akademisyenlere “Vefa ve Hatırlama” programında, İnegöl’de ağırlanan ünlüler programda bir araya geldi. İnegölle alakalı anılarından bahseden ünlüler, katılımcıları hem güldürdü hem de duygulandırdılar. Katılan ünlülere teşekkür plaketleri takdim edildi.
 

Önceki akşam saat 19.00’da Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Bir ayı aşkın zamandır yaptığımız çalışmanın sonucu olarak işte birbirinden kıymetli 18 İnegöllü değerimiz ile karşınızdayız. İnegöl’de ilk ama son olmamasını umduğumuz böyle bir çalışmayı yapmış olmanın Kent Konseyi olarak haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. 18 farklı yerde yaşayan değerli insanı, aynı akşam ve aynı erde toplamanın ne demek olduğunu, nasıl organizasyon olduğunu takdirlerinize bırakıyorum. Bu gün İnegöl’de deyim yerindeyse tam bir beyin fırtınası vardı. Tam 15 okulumuzda konferans, seminer ve kariyer toplantısı yaptık. Bu gelen İnegöllü değerlerimiz on binlerce gencimizle okullarda buluştular ve hayata dair tecrübelerini onlarla paylaştılar. Hepsini alkışlıyorum, yürekten tebrik ediyorum. Bugün ve bu çok anlamlı çalışma İnegöl’ün tarihine geçecektir. İnegöl’ümüz mobilya, tekstil ve sanayi bakımından tam bir marka ve cazibe kentidir. İşsizliğin sıfır olduğu ender kentlerden birisidir. Kent Konseyi olarak hedefimiz ve gayemiz İnegöl’ü idare eden bu dinamik mülkü amirlerimiz ile birlikte edebiyat, sanat, spor, turizm ve akademi konularında da konuşulan bir kent haline getirmektir. Birlikte bir çığır açmak ve bir gelenek oluşturmak istiyoruz. İnegöllülere vefa ve hatırlatma gibi bir çalışma yapmasaydık mesela şair, yönetmen, senarist, Tv programcısı, Türkiye ve dünya marka uzmanı olarak hizmet veren, ABD’de maykıl kırık olarak bilinen neyzen Muharrem Dere’yi tanıyamayacaktık. Yani şu bizim Esen köylü Muharremi ya da yüzlerce konferans vererek binlerce gencimizi üniversiteye hazırlayan, dört tane kitabı olan, Tv’ler de ve radyolarda aile ve çocuk üzerine konuşan sınıf arkadaşım psikiyatri yazar Faruk Öndağ’ı size tanıtacaktım. Hani şu sanayide koltukçu çırağıyken parmağını kesen Faruk’u. Buradaki bütün katılımcıların kimbilir ne kadar önemli ve duygulu hayat hikayeleri vardır” dedi.


“İnegöl’de kültür ve edebiyata olan ilgiyi artırmak için milli eğitim ve liselerle işbirliği halinde okullarda son dönem edebiyatımızın önemli isimlerinde Sezai Karakoç ve Mustafa Kutlu okumaları başlattık” diyen Cerrah, “Şu anda dokuz okulda 250 civarında öğrenci, öğretmenleri öncülüğünde bu yazarların kitaplarını okuyorlar. Geleceğe bir tohum atıyoruz. Buradan okul müdürlerimize ve bu gönüllü öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İnegöllülere vefa ve hatırlatma çerçevesinde bu akşam burada plaket ve hediye takdimi yapacağız. Yarından sonrada dışarıda gördüğünüz1,5 metre büyüklüğünde panoları şehrin önemli caddelerine asacağız. Ümit ediyoruz ki bu kentin yeni edebiyatçı, sanatçı, sporcu ve akademisyen adayları bir parça daha motive olurlar. Bize destek olan Kaymakamımız Ali Akça’ya, maddi ve manevi bütün desteğiyle bizimle olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, tüm Kent Konseyi üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından birer birer sahne alan ünlüler İnegöl’de yaşadıkları süre içerisindeki anılarını anlattılar.

 İNEGÖL FİLMİ ÇEKİLECEK

 Futbolcu Gökhan Güleç, İnegöllü olmaktan gurur duyduğunu ifade ederken, eski futbolcu ve Teknik Direktör Mutlu Topçu, İnegöl’de olmaktan dolayı mutluğu olduğunu ifade ederek, “İnsanlara hayattayken değer verilmesi kadar önemli bir şey yoktur. Teşekkür ediyorum” dedi. İnegöl’ü küçük Osmanlıya benzeten Psikiyatrist Yazar Faruk Öndağ, İnegöl denince aklına Hikmet Şahin’in geldiğini söyledi. Neyzen ve Yazar Muharrem Dere’de İnegöl ile alakalı bir sinema filmine başlayacaklarını bildirdi. Söz alan ünlüler anılarıyla katılımcıları hem güldürdü hem de duygulandırdılar.

 

Psikiyatrist-Yazar Faruk, Seramik Sanatçısı Adil Cangüven, Prof. Dr. Nusret Erdoğan,  Sanatçı-Şair Nuri Şekerciler, Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Uzman Tarihçi Sinan Çuluk, TRT Ses Sanatçısı Rüstem Avcı, eski futbolcular İsmail Arca, Mutlu Topçu ve Gökhan Güleç, Gazeteci-Yazar Gökhan Özcan, Doçent Dr. Cenap Çakmak, Neyzen ve Yazar Muharrem Dere, Tarihçi Yazar Numan Kartal’ı teşekkür plaketleri takdim edildi.

 İYİ Kİ VARSINIZ
Programın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Türkiye mozaiği. Çünkü burada Anadolu’nun çeşitli yerlerinden göçüp gelenler var. Bu şehir yıllardır üretiyor. Sadece mobilya, köfte üretmiyor. Sadece kaplıcasını sunmuyor. Aynı zamanda Türkiye çapında değerleri sunuyor. İnegöl’de yetişmiş gerçekten önemli değerler var. Biz şehir olmak istiyorsak, İnegöl’e sahip çıkmalıyız. Gençlerimizin, İnegöllü vatandaşlarımızın bu değerlerimizden örnek almalarını istiyoruz. Hepimiz bu şehre ortak değer olarak sahip çıkalım. İyi ki varsınız” dedi.

 

Kaymakam Ali Akça’da, “İnegöl, değerlerini hatırlamasıyla üzerine düşeni yapmıştır. Unutulmamak, hatırlanmak en insani duygudur. Zaten aramızda olan değerlerimiz rol model olarak öğrencilerle güzel anılarını paylaştılar. Bu güzel gecede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 18.12.2014 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<