banner359

İnegöl’ün Geçmişine Yolculuk Yaptılar

17 Temmuz 2017 Pazartesi 02:38 2017-07-17 02:39:59
İnegöl’ün Geçmişine Yolculuk Yaptılar

30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali dolayısıyla 10 farklı ülkeden İnegöl’e gelen halk dansları ekipleri İnegöl’ün tarihine ışık tutan Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini ziyaret ettiler.

Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin farklı coğrafyalardan gelen kültürleri çepeçevre sardığı Uluslararası kültür Sanat Festivali kortej yürüyüşü ve akabinde gerçekleştirilen açılış galası ile kapılarını açtı. Farklı kültürlerin bir araya geldiği festival, tüm güzelliği ve renkleriyle İnegöl’ün her bir noktasına yayılıyor.

Uluslararası Kültür Sanat Festivali dolayısıyla İnegöl’e gelen ekipler halk dansları gösterileri ile izleyenleri büyülerken, farklı coğrafyaların güzelliklerini en güzel şekilde sunan halk dansları ekipleri İnegöl’ün geçmişinde adeta tarihi bir yolculuğa çıkma adına yaşayan müze olarak adlandırılan İnegöl’ün geçmişini bugüne ve geleceğe en güzel şekilde yansıtan Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini gezme fırsatı buldular.

Kırgızıstan, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti, Kazakistan, Karadağ, Kosova, Bosna Hersek, Adıge, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan ve Makedonya’dan gelen misafirler şehrin geçmişini en ince ayrıntısına kadar ortaya koyan bu iki müzeye hayranlıklarını gizleyemediler.

15 milyon öncesine ait fosil örneklerinden başlayarak Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar kronolojik olarak kurgulanan Kent Müzesini, müze çalışanlarının anlatımlarıyla gezen yabancı misafirler İnegöl’ün geçmişine keyifli bir yolculuk yaptılar.

Festival süresince halk danslarıyla kültürlerini tanıtacak olan ekipler, misafir olarak bulundukları İnegöl’ü en güzel şekilde anlatan Kent Müzesi gezdikten sonra, müzenin bitişiğindeki Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini de ziyaret etme şansını yakaladılar. Mobilya müzesine ilk adımlarını attıklarında karşılarına çıkan orman canlandırması karşısında adeta kendilerini farklı bir dünyada bulmanın şaşkınlığını yaşayan misafirler, Ağaç İşçiliğinden Mobilyaya geçiş sürecinin işlendiği bölümlerin bu kadar güzel bir şekilde kurgulanması karşısında kendi alanında örnek olan bu sektör müzesine de hayran kaldılar.

Güzel bir gün geçiren Halk Dansları Ekipleri, tarihe sahip çıkma ve yeni nesile şehrin geçmişini en güzel şekilde anlatma adına böylesi güzel iki müzeyi hayata geçiren, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkürlerini sunmayı da ihmal etmediler. 

Son Güncelleme: 17.07.2017 02:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<