banner359

İntarf'ı 15 Bin Kişi Ziyaret Etti

13 Ekim 2016 Perşembe 10:46 2016-10-13 10:47:50
İntarf'ı 15 Bin Kişi Ziyaret Etti

 Türkiye´nin tarım sektörünü İnegöl´de buluşturmak amacıyla düzenlenen ve 24-27 Eylül tarihleri arasında açık kalan 5. İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF)´ın resmi ziyaretçi sayısı açıklandı.

MODEF merkezinde, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Resul Kayman, Belediye Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal´ın katılımı ile düzenlenen basın toplantısında, İnegöl Belediyesi, MODEF ve tarım sektörü temsilcileri işbirliğinde gerçekleştirilen İnegöl Tarım Fuarını 15 bin 422 kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

BU FUARA DEVAM ETMEK DURUMUNDAYIZ

Fuarı değerlendiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İNTARF´ın bu sene 5´incisini düzenlemiştik. Ayçekirdeği şöleni ile başlayıp, aralıklar halinde düzenlenen organizasyon artık bir Tarım fuarına dönüştü ve üzerine koyarak da yoluna devam ediyor. Hepinizin bildiği gibi 3 yıldır MODEF çatısı altında icra ediliyor ve MODEF´in isminin bu kurumda var olmasının önemli olduğunu, İnegöl´deki fuarları bu çatı altında toplamanın en doğru mantık olduğunu vurgulamak istiyorum. Tarımsal mekanizasyon, traktör ve benzeri tarım ekipmanları, sera ve sera teknolojileri, fidan tohum ve fidecilik, organik tarım, sulama sistemleri ve ekipmanları, süt ürünleri ve teknolojileri, hayvancılık ve hayvan barınağı sistemleri, tarımsal ürün, meyve ve sebze kategorilerinde olmak üzere tarımsal STK´larla birlikte toplam 14 bin 500 metrekare alanda 103 farklı büyüklükteki stantla 5. İnegöl Tarım Fuarımızı gerçekleştirdik. Yaklaşık İKİ hafta önce sona erdi. 4 günlük süreç zarfında gerçekleştirdiğimiz fuarımızı Marmara bölgesi, Kuzey Ege bölgesi ve İç Anadolu´nun batı bölgesi ağırlıklı olmak üzere 29 il ve ilçeden 15 bin 422 misafir ziyaret etti. Bahsedilen bölge, il ve ilçelerle fuarımıza stant açan İnegöl´ümüzün 19 kırsal mahallesine 126 adet otobüs tahsis ettik. Bu fuardan sadece dışarıdan birilerini buraya getirmek ve İnegöl´ün tarım potansiyelini göstermek değil, beraberinde İnegöl´deki tarım kesimlerinin de bu fuarla alakalı gelişen teknolojilerden, değişiklik ve yeniliklerden istifade etmesini sağlamaktı. Lakin, arkadaşlarımızın da tespitine göre İnegöl tarım kesiminin fuara çok fazla ilgi göstermediğine bir kez daha şahit olduk. Bu bizim tarım potansiyelimizi asla etkileyecek bir unsur değil. Nihayetinde bu şehrin tarımla alakalı geliştirilebilecek bir altyapısı var. Dolayısı ile daha kurumsal anlamda bu işlerle ilgilenen, daha güçlü cirolarla bu işi sevk ve idare yapan bir yapının şeklini oluşturmak için bu fuara devam etmek durumundayız” dedi.

FUAR KENDİNİ FİNANSE EDİYOR

Fuarın mali bütçesiyle ilgili konuşan Aktaş,  “Fuarımız 175 bin TL bütçeyle gerçekleştirildi. Bunun 120 bin TL´lik kısmını stant satış giderleriyle, 20 bin TL´lik kısmını reklam gelirleriyle, 25 bin TL´sini İnegöl Belediyesi, 10 bin TL´sini İTSO marifetiyle ayarladık. Dolayısı ile Belediye ve İTSO´dan gelen 35 bin TL´lik girdi ile beraber fuarın kendi kendini finans ettiğini görüyoruz. MODEF öncülüğünde MODEF´teki pazarlama ekibindeki arkadaşlarımızın, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü´müzün destekleriyle sevk ve idare ettikleri, nihayetinde bu konuda farklı firmaları buraya getirdikleri güzel bir organizasyon oldu. Dünyanın krizi konuştuğu, ülkemizde terör olayları nedeniyle ve malum 15 Temmuz darbe kalkışması dolayısı ile ticari anlamda moral ve motivasyonun bozulduğu bir dönemde bu fuarı böyle standartlarda gerçekleştirmek önemliydi. Bu yüzden de MODEF ev sahipliğinde İnegöl Belediyesi öncülüğünde, İTSO, Ziraat Odası, İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçemizdeki diğer tarımsal STK´lar ve muhtarlarımızla beraber gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun İnegöl´e çok şeyler kattığını, önümüzdeki dönem çok daha fazlasını katacağını ifade etmek istiyorum. Birazdan arkadaşlarımızla genel bir değerlendirme yapıp fuarı önümüzdeki yıl nasıl daha da geliştiririz manasında istişareler yapacağız. İnegöl bir mobilya şehridir. Öncelikli ekonomik katma değeri mobilyayla alakalıdır ama şu da bir vaka, İnegöl aynı zamanda bir tarım şehridir. Tarıma dair potansiyeli var. Klasik yöntemlerle bu işi yapmaktan ziyade kendimizi geliştirmemiz, daha büyük metrajlarda, daha iyi donelerle bu işi yapmanız gerekiyor. Fuarların, sunuların, eğitimlerin, gezilerin, araştırmaların da ana gayesi budur. Bu işi farklı kurum ve kuruluşlar marifeti ile bir birliktelik içerisinde yapıyor olmak da önemli. Başka şehirlerde kurum ve kuruluşlar birbirleriyle doğru dürüst diyalog kuramazken, İnegöl´de farklı 7-8 kurum, STK bir araya geldi, organize oldu ve hamdolsun küçük aksaklıklara rağmen organizasyonu güzel bir şekilde gerçekleştirdi. Memnuniyetin üst düzeyde olması sevindiricidir. Bu fuar daha bereketli fuarların habercisiydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, İnegöl´ümüze hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.10.2016 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<