banner359

'İslam terörle bağdaşmaz'

08 Şubat 2016 Pazartesi 09:26 2016-02-08 09:34:09
'İslam terörle bağdaşmaz'

 İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, “İslam´da Huzur” konulu sohbet verdi

Dernek binasında yapılan ziyaret ve sohbet öncesi konuşan Dernek Başkanı Özgen Kurşun, “Hemşerilerimiz mütedeyyin insanlardır. Dini hassasiyetleri yüksektir. Hak hukuka riayet ederler. Vatanperverdirler. Bulundukları topluma artı değer katarlar. Bu özelliklerimizi güçlendirmek adına her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu akşamki programda bunlardan biridir” diyerek Müftü Güzel´e ve katılımcılara “hoş geldiniz” dedi.

Posofluların saf ve temiz insanlar olduğunu ifade ederek sohbete başlayan İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ise, İslamın son din olduğunu, Hz. Adem´den bu yana geçen sürede tüm insanlığı kucakladığını, aile yaşamına ve neslin devamına önem verdiğini belirterek, bu konuda insanlara görevler yüklediğini söyledi. Güzel, “Dünyaya gelmek için biz bir dilekçe vermedik. Allah bizi kulluk etmek için gönderdi. İnsanlar arasında ne zaman bir huzursuzluk, ne zaman bir kargaşa var ise kulluk bilincini yerine getirmeyişimizdendir” diyerek yaratıcı ile bağları sıkı tutmak gerektiğinin altını çizdi.

İSLAM TERÖRLE BAĞDAŞMAZ

Müslümanın kısa tarifinin elinden, dilinden diğer insanların emin olduğu kimse anlamına geldiğini ifade eden Güzel, İslamın terörle bağdaşmayacağını vurguladı ve İslam´ın barış ve huzur dini olduğunu belirtti.  Güzel, “Mümin olan kimse emniyet ve güven içinde olan demektir. İslam, yaratanı ile barış içinde, yaratılanlarla barış içinde ve kendiyle barış içinde olan insanlar olmamızı istiyor. Böyle bir dine karşı olan insan, insanlık düşmanıdır. Bu yüzden ben diyorum ki ‘Bir adam İslam düşmanı ise, insanlık düşmanıdır.´ Bundan dolayı Müslümanlar kardeştir. İslam teslim dinidir. Allah´a teslimiyeti emreder. Buna karşı kim karşı çıkar; zalim, hain, alçak ve ne varsa bunlar karşı çıkar” diyerek Allah´ın huzurumuzu bozmamasını diledi.

Ayet, hadisler ve çeşitli menkıbelerle sohbeti renklendiren Müftü Güzel, “Birilerine kötülük ettikçe bu dünyadaki sevapları öbür dünyada başkalarına dağıtırsın. Bir İslam büyüğü oğullarına nasihat etmiş. Birilerine kötülük edecekseniz bana edin. Ahrette sevaplarınız başkasına gitmesin. Babanıza gitsin de az zayi olun, demiş. Bundan dolayı kötülüklerden uzak durmalı ve iyi şeyler istemeli ve yapmalıyız” dedi.

Müftü Kazım Güzel, sohbet sonunda katılımcılara ve dernek yöneticilerine teşekkür ederken, dernek yöneticileri, Müftü Güzel´e Posof yöresine ait katmer ve kete ikramında bulundu.

Son Güncelleme: 08.02.2016 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<