banner359

Kaymakam Akça'dan Kayıtdışı Uyarısı

.

25 Kasım 2014 Salı 15:59 2014-11-25 16:04:22
Kaymakam Akça'dan Kayıtdışı Uyarısı
 Kaymakam Ali Akça, vatandaşların sosyal güvenlik hakkından mahrum kalmalarının, haksız rekabetin ve mali açıkların ortaya çıkmasının önüne geçilmesi noktasında uyarıda bulundu.
Kaymakam Ali Akça, “Ülkemizde, vatandaşların sosyal güvenlik hakkından mahrum kalmalarının, haksız rekabetin ve mali açıkların ortaya çıkmasının en büyük nedeni, kişilerin kayıt dışı çalışmalarıdır. Dolasıyla kayıt dışı istihdamın önüne geçmek, eşit rekabet koşullarıyla, sağlık güvencesi olan, geleceğe güvenle bakan bireylerin olduğu daha huzurlu bir toplumun oluşması açısından oldukça önemlidir.” Dedi.
SOSYAL GÜVENLİĞİ OLANDA YARDIM ALABİLİR
Özellikle sosyal yardımlardan yararlanan kişilerin yardımların kesilmemesi adına sigortasız çalışma eğiliminde olduğunun bilinen bir gerçek olduğuna dikkat çeken Akça, “3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışma teşvik kanunu da yapılan değişiklikle birlikte sigortalı çalışanlara da sosyal yardımlardan yararlanma hakkı getirilmiştir. Söz konusu kanun değişikliğinden hareketle kurumumuzca, sosyal güvencesi olan kişilerin de bazı sosyal yardımları alabileceği ve sigortasız çalışmanın olumsuz sonuçlar doğuracağı gerçeği unutulmamalıdır. Hane içindeki kişi başına düşen geliriniz aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az ise sigortalı çalışmaya devam ederek de, gıda, yakacak, eğitim, giyim ve diğer aile yardımlarından faydalanabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.11.2014 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<