banner359

Konya kültür gezileri başladı

27 Temmuz 2016 Çarşamba 10:26 2016-07-27 10:28:00
Konya kültür gezileri başladı

 İnegöl Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Kültür Gezileri Çanakkale ve Bursa gezilerinin tamamlanmasından sonra Konya gezileriyle devam ediyor.

Konya´nın tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtmak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen kültür gezisi 17 Temmuz Pazar gecesi ilk kafilenin uğurlanmasıyla start aldı. Konya Kültür gezisinde, Meram Bağları, Alaaddin Tepesi ve Camisi, Selçuklu Saray Kalıntıları, İnce Minare ve Karatay Medresesi, Şems-i Tebrizi Cami ve Türbesi, Selimiye Cami, Mevlana Müzesi, Üçler Mezarlığı ve İstiklal Harbi Şehitliği ve Akşehir´deki Nasreddin Hoca Türbesi gibi önemli tarihi yerleri gezme fırsatına ulaşan İnegöllüler güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

KÜLTÜR GEZİLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Mevlana diyarı Konya´ya düzenlenen kültür gezileri hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Daha yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle sürdürdüğümüz asli belediyecilik faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ederken düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerle de halkımıza hizmet ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattığımız Kültür Gezileri Projemize, halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda bu yılda devam ediyoruz” dedi.

Aktaş, “Kültür gezilerinin 5´inci yılında özellikle bildiğiniz üzere Osmanlı Devleti´nin ilk başkenti olan,  birçok tarihi eserle donatılmış bir ulu şehir hüviyetindeki Bursa´ya kültür gezisi düzenledik. Bu manada geziye katılan hemşerilerimiz hem Bursa´ya farklı bir göz ile bakmak hem de ecdadımızdan bugüne kadar gelen o eşsiz tarihi eserleri yakından görme fırsatına kavuştular. Ayrıca ecdadımızın kahramanlık destanı yazdığı yer olan Çanakkale´ye düzenlediğimiz gezilerimiz de halkımızın yoğun katılımlarıyla devam etti. Halkımızın büyük bir teveccühünü gören Kültür Gezilerimizden bu sene 2 bin 848 İnegöllü hemşerimiz faydalanmaktadır” dedi.

MEVLANA DİYARI KONYA´YA KÜLTÜR GEZİLERİMİZ BAŞLADI

“Manevi iklimin yoğun olarak yaşandığı Mevlana diyarı Konya´ya kültür gezilerimizi de başlattık” diyen Aktaş, “İnegöl halkının yoğun ilgi gösterdiği Konya Kültür Gezisine katılım gösteren İlk kafilemizi geçen hafta 17 Temmuz Pazar akşamı uğurladık. 09 Eylül 2016 tarihine kadar sürecek Konya kültür gezisine 24 sefer düzenleyerek toplamda 1086 vatandaşımızı Konya´nın tarihi yolculuğuna çıkaracağız. Manevi bir atmosferde süren, milli ve manevi değerleri tanıtmak, kültürel değerlere farkındalık kazandırmaya yönelik yapılan kültür gezisi İnegöl halkının beğenisini kazandı” dedi.

TARİHİMİZE VE GEÇMİŞİMİZE SIKI SIKIYA BAĞLANMALIYIZ

Aktaş konuşmasının sonunda, “Ülkemizde birçok tarihi ve doğal güzellikler var. Bu güzellikleri gidip görmek lazım. Belediye olarak bizlerde vatandaşlarımız için bu tür kültür gezileri düzenleyerek tarihimize ve geçmişimizin değerlerine daha fazla sahip çıkılmasına öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bu tür gezi etkinliklerini bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Konya Kültür gezisine katılan vatandaşlar ise, tarihi, kültürel ve manevi değerlerin daha yakından görülmesine vesile olan bu projenin hayata geçirilmesine ve böyle bir imkanın sunulmasına öncülük eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a teşekkürlerini dile getirirlerken, dua ve minnetlerini de sundular.

Son Güncelleme: 27.07.2016 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<