banner359

Kosova Koleji'nde Matematik Müzesi

17 Ekim 2017 Salı 10:05
Kosova Koleji'nde Matematik Müzesi

Özel Kosova Koleji, Türkiye´nin ilk ve tek matematik müzesi olan Tales Matematik Müzesi´ni öğrencilerle buluşturdu.

Özel Kosova Koleji spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yer alan 25 projeyi tanıtan Tales Matematik Müzesi yetkilileri, matematiğin daha iyi kavranabilmesi ve korkulu rüya olarak görülmemesi noktasında öğrencileri bilgilendirdiler.

TÜRKİYE´DE İLK VE TEK

Konu ile ilgili konuşan Özel Kosova Koleji Müdürü Erol Baştürk, “Merkezi Aydın´da olan Türkiye´nin ilk ve tek matematik müzesini Kosova Eğitim Kurumları olarak öğrencilerin ayağına getirdik. Derste öğretilen teorik konuları yaparak, yaşayarak, dokunarak kavratılmasını sağlayan bir etkinlik… 3´üncü sınıftan 8´inci sınıflara kadar tüm öğrencilere hitap ediyor. Kosova Eğitim Kurumları olarak eğitimin olduğu her etkinlikte yer almaya gayret ediyoruz. Etkinlikte sadece dokunmak değil teorikte öğretilen konuları yaparak ve yaşayarak öğretiyoruz. Matematiğin korkulu rüya olmaktan çıkarılması için çalışıyoruz. Buradaki görsellerle, yer alan içerikleri değerlendirdiklerinde matematiğin aslında o kadar korkulacak bir şey olmadığını zihinlerine kazımış oluyorlar. Yaklaşık 25 değişik proje yer alıyor. Tales Matematik Müzesi´ndeki arkadaşlarımıza bizlere verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca basın olarak okulumuza gelerek etkinliğimin duyurulmasına sağladığınız katkıdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
InegölKosovaKoleji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<