banner359

Küçük ressamlar sergilerini açtı

01 Ekim 2016 Cumartesi 18:18 2016-10-01 18:57:58
Küçük ressamlar sergilerini açtı

 İnegöl Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesinde eğitim gören 30 minik ressam İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda ilk sergilerini açtı.

Açılışını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gerçekleştirdiği sergiye ve minik sanatseverlere İnegöllülerin ilgisi yoğun oldu.

Açılış merasiminde bir konuşma yapan Başkan Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak geçmişine, köklerine önem veren, tarihi değerleri yok etmek yerine, onları ayağa kaldırmaya, yeniden canlandırmaya çalışan bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu bakış açısı sebebiyle şehrimizde birçok tarihi dokuyu korumak ve ayağa kaldırmak adına müzemizin bulunduğu bu bina da dâhil olmak üzere pek çok proje üretildi. Bizler tarihi mirasımızı bir kenara atılacak, miadı dolmuş bir şey olarak görmüyor aksine gelecek nesiller için bir ibret olması hasebiyle daha da önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlayışla çocuklarımızın geçmişini en güzel şekilde öğrendikleri bu mekânda böylesi önemli ve anlamlı bir serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Aktaş devamında; “Belediye olarak kültür ve sanat alanında yürüttüğümüz çalışmalar ile tüm yaş gruplarına hitap eden etkinlik ve faaliyetlerimizle ilçe halkının kazanımlarını artırmaya gayret ediyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü marifetiyle her yıl birçok konser, etkinlik, söyleşi ve gösteriye imza atan belediye olarak gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları gibi birçok etkinliğin merkezi haline gelen şehrimizde çocuklarımızın sanatsal yeteneklerini ön plana çıkarmak ve gelişimlerine olumlu bir katkı sunmaya yönelik sanat atölyesi çalışmalarını da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 80 çocuğumuz bu atölyede 8 ay boyunca eğitim aldı. Çocuklarımızın hayal güçlerini sanatla bütünleştirip el becerilerini arttırmayı amaçlayan, çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmelerine ve bunu yaparken de sosyalleşmelerini ön planda tutan, aynı zamanda çocukların boş vakitlerini güzel bir aktivite ile geçirmelerini de sağlayan Resim Atölyemizde; çocuklarımız Oran orantı, Perspektif, Kara kalem tonlama ve guaj boya tekniklerini öğrendiler” şeklinde konuştu.

Aktaş konuşmasının sonunda; “Tarih kokan bu müzemizde; Kültür sanat eğitim ve etkinlik faaliyetleri çerçevesinde çocuklarımızın görsel becerilerini geliştirmek amaçlı başlattığımız Çocuk Resim Atölyemizde 8 ay gibi kısa bir sürede eğitim alan 8 ile 12 yaş aralığındaki çocuklarımızın yaptıkları resimlerden oluşan sergimizi açıyoruz. Bu yıl müzemizde açılan 11. Sergi olan Çocuk Resim Atölyesi sergisinde 30 çocuğumuza ait 40 resim sergileniyor. Sergimiz 01 – 09 Ekim tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu'nda halkımızın ziyaretine açık olacak. Geleceği şekillendirecek çocuklarımıza yönelik olarak hayata geçirdiğimiz sanat atölyemiz de çocuklarımızın becerilerinin gelişmesine büyük katkı veren Resim Öğretmenimiz Nevin Zilcigil hanımefendiye de ayrıca teşekkürlerimizi sunmak gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımızın geleceklerine ve onların yeteneklerinin gelişimine önemli bir katkı olacağını düşündüğümüz Çocuk Resim Atölyesi çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini buradan belirtir, saygı değer ailelerimize de bu etkinliğe vermiş oldukları katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Kültür varlıklarını koruma adına imar ettiğimiz Kent Müzemizdeki bu sergimize tüm ilçe halkımızı davet ediyorum” dedi.

Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek, sergilenen fotoğrafları inceledi.

Son Güncelleme: 01.10.2016 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<