Kültürel Kardeşlik Ticari Arenaya da Taşınmalı

23 Mart 2017 Perşembe 15:24 2017-03-23 15:30:05
Kültürel Kardeşlik Ticari Arenaya da Taşınmalı

 Uluslararası Aliya Düşünce Derneği’nin davetlisi olarak İnegöl’e gelen Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

banner380
Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert ve yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo ve beraberindeki işadamlarından oluşan heyeti, Başkan Aktaş karşıladı.
Ziyarette konuşan Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo , “İnegöl’de olmaktan ve başkanımızı tanımaktan mutluluk duyuyorum. Bizi İnegöl’de ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Rahmetli Aliye İzzet Begoviç, çok önemli eserler arkasında bırakmış bir liderimiz. Aliye’nin düşüncesini, onun adet ve kültürünü devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnegöl’de Aliye Derneği de bu amaç doğrultusunda hareket ediyor. İnegöllü işadamlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde ilişkilerimiz devam edecektir. Aliya’nın bıraktığı hizmetleri arkadaşlarla beraber devam ettireceğiz inşallah. Bu kardeşlik inşallah ilelebet sürecektir.” İfadelerini kullandı.
TİCARİ KARDEŞLİK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Kafkaslar ve balkanlarla olan bağımız tartışılmaz bir gerçek. Aramızda çok kuvvetli bağlar var. Bu gidiş gelişlerle bu bağlar daha da kuvvetlenerek devam ediyor. Oralarda da işadamları var. Oralarda da bizim gibi düşünen inançlarıyla kültürleriyle bizler gibi yaşayan insanlar var. Acıda tatlıda birlikte olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu bağları daha da güçlendirmek gerekiyor. Bu manada bu gidiş gelişlerin önemli olduğunu söylemek istiyorum. Başbakan ilk kez geliyor buraya. Balkanların bir mozaiği gibi olan İnegöl onları ciddi şekilde etkileyecektir. Başbakana  bağlı olan bizim kardeş şehrimiz Donji Vakuf var. Donji Vakuf’ta çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu güzelliklerin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu görüşmelerle karşılıklı ticarete sebep olabilirsek ne mutlu bize. Bu kardeşlikleri sadece kültürel kardeşliklere bırakmamak lazım, beraberinde ticari arenaya da taşımak lazım.” İfadelerini kullandı.
Başkan Aktaş, Allah’ın 99 isminin bulunduğu tabloyu Başbakana hediye ederken, Başbakan’da bir tablo hediye etti.

Son Güncelleme: 23.03.2017 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<