banner359

Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi

20 Temmuz 2017 Perşembe 10:38 2017-07-20 10:43:11
Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi

 Üç dönem halinde gerçekleştirilecek olan Yaz Kur´an Kurslarını değerlendiren İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ilçe halkının ilgisinden memnun olduklarını belirterek, “Kur´an Kurslarımızdaki gördüğümüz yoğunlukla 12-15 bin arasında çocuğumuza Kur´an Kurslarımızda hizmet verilmektedir” dedi.

Orhaniye ve Somuncu Baba Kur´an Kurslarında eğitim gören öğrencileri ziyaret eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, kurs görevlileri ve öğrencilerle sohbet edip, bilgiler aldı. Ramazan ayı içerisinde başlayan Yaz Kur´an Kurslarının heyecan, ilgi ve alakayla devam ettiğini belirten Güzel, “12 Haziran 2017 tarihinde başlayan, 18 Ağustos 2017 tarihinde bitecek olan Yaz Kur´an Kurslarımız üç kurdan müteşekkil olarak devam ediyor. Her kur üç hafta devam ediyor. Kurlarımızın içinde bu yıl değişen hususlardan birisi 4-6 yaş kurslarımızda yaz döneminde devam ediyor. Bu nedenle ilgi daha fazla yoğunlaşmış durumda. Bu sene ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yapmış olduğumuz anlaşma gereği Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulunda Hafızlık Kur´an Kursu olarak 3 sınıf açtık. İmam Hatip´te okuyup hafızlığa çalışacak öğrencilerimizin hafızlık hazırlıkları yapılıyor. Bu sene çok mutluyuz. Çünkü bu yıl Kur´an Kurslarına halkımızın ilgisi çok fazla. Geçmiş dönemlerde şunu yaşıyorduk; hocam talebe olmadığı için kurs açamıyorum veya açıyorum ama 3-4 çocuk olduğu için sisteme giremiyorum deniliyordu. Bizim ayrıca okuyan talebelerimizin sisteme de girilmesi gerekiyor. Bu yıl sisteme giremiyorum şikayeti kalmadı. Bu yıl daha çok şikayetimiz 70 talebem var, hoca talebiyle ilgili oldu. Kurslardaki ve camilerdeki görevlilerimizin dışında yaklaşık 55 tane daha yeni görevlendirme yaptık. Şuanda İnegöl´ümüzde ilgi, alaka ve Kur´an Kurslarımızdaki verimlilik istenilen çok üzerinde devam etmektedir. Ben bu vesileyle tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

8 BİN 867 ÖĞRENCİ KAYIT OLDU

Yaz kurslarına toplam 8 bin 867 öğrencinin kayıt olduğunu ifade eden Kazım Güzel, “Yaz Kur´an Kurslarımızda 1 ve 2´nci dönemler oldu. Camilerde, Kur´an Kurslarımızda, mescitlerde ve okullarda oldu. Bunların erkek toplamı 4 bin 316, bayan toplamı 4 bin 551. Toplam 8 bin 867 öğrencimiz kayıt oldu. Ayrıca bazı öğrencilerimiz kayıt dönemlerinde gelmedi ama daha sonra kursa devam ediyor. Bu nedenle ben kayıtlı olarak bu kadar talebemiz varsa da, gittiğimiz Kur´an Kurslarımızdaki gördüğümüz yoğunlukla 12-15 bin arasında çocuğumuz Kur´an Kurslarımızda hizmet verilmektedir” diye konuştu.

KUR´AN HİZMETLERİNDE YENİ BİR YAPILANMA

İnegöl´de 6 tane yatılı Hafızlık Kur´an Kursunun olduğunu belirten Güzel, “Merkez Kur´an Kursu, Somuncu Baba Kur´an Kursu, Hanım İlim İrfan Kur´an Kursumuz, Hilmiye Kur´an Kursumuz, Gülistan Kur´an Kursumuz ve Orhaniye Kur´an Kursumuzda yatılı olduğu gibi gündüzlü olarak da hafızlık eğitimi verilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gerek hafızlık, gerek 4-6 yaş, gerek engelli kardeşlerimizle ilgili gerekse büyüklerle ilgili Kur´an hizmetlerimizde yeniden bir yapılanmaya gitmekteyiz. Bu noktada da bir çalışma söz konusu olacak. İnegöl bağlamında Merkez Kur´an Kursumuzun hemen dibinde muhteşem yeni Kur´an Kursumuzun temeli atıldı ve birinci katın karkası bitti. İnşallah 1-1,5 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bir hayırsever kardeşimiz yaptırıyor ve kendisine müteşekkiriz. Müftülük olarak Hafızlık Kız Kur´an Kursu yapma adına yer arıyoruz. İnşallah onu da temin ederiz” diye konuştu.

VELİLER ÖĞRENCİLERE DESTEK VERSİN

Güzel, “Ailelerin Yaz Kur´an Kursuna verdikleri desteklerin devam etmesini diliyorum. Çocuklarını Kur´an Kurslarına göndermekle kalmasınlar, verdiğimiz eğitimin evde de devam etmesi için çocukların derslerine, ezberlere veya verilen ödevlere aileler de destek versin. Hocalarımızla devamlı irtibat halinde bulunsunlar. Ve çocuklarımızın gelişimini takip etsinler” şeklinde konuştu.





Son Güncelleme: 20.07.2017 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<