banner359

Kurban kesim kursu kayıtları sürüyor

23 Ağustos 2017 Çarşamba 10:26
Kurban kesim kursu kayıtları sürüyor

İnegöl İlçe Müftülüğü, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) işbirliğinde her yıl düzenlenen Kurban Kesim Kursunun kayıtlarının devam ettiğini ifade eden HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, kursun 24 Ağustos 2017 Perşembe günü başlayacağını belirtti.

Kursa şuana kadar 40 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Burhanettin Özdemir, “İnegöl Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa olarak Kurban Kesim Kursu düzenliyoruz. 24 Ağustos 2017 Perşembe günü İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda saat 20.00´de önce teorik olarak kurban ile ilgili bilgiler vereceğiz. 25 Ağustos Cuma günü de kurban kesimi ile ilgili İnegöl Et Entegre Tesislerinde (Yeni İnegöl Mezbahanesi) uygulamalı eğitimlerimiz olacak. Eğitim komisyonu; dini yönden kurban kesiminin önemi, kurban kesimi öncesi ve sonrasında yapılacaklar, etlerin korunması, çevre temizliği ve güvenliği ile ilgili verilmesi gereken bütün bilgileri vermiş olacak. 25 Ağustos Cuma günü de uygulamalı eğitimin sonunda vatandaşlarımıza kurs ile ilgili her türlü bilgi verilmiş olacak. Bu kursun özellikle kurbanını kendi kesmek isteyen vatandaşlarımızın bilinçli kesim yapmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Şuana kadar kursumuza 40 kişi başvuruda bulundu. Kurs kayıtlarımız devam ediyor. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezi binamıza gelerek başvuruda bulunmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
InegölKURBANKursuKesim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<