banner359

Kurbanlıklar el yakıyor!

30 Ağustos 2015 Pazar 19:56 2015-08-30 20:05:29
Kurbanlıklar el yakıyor!

 Kurban bayramına yaklaşık bir ay kala Hayvan Pazarında hareketlilik başladı. Kurbanlık hayvanlarını satmak üzere Hayvan Pazarına getiren üreticileri ise, kurbanlık havyan fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 25 daha pahalı olduğunu belirttiler.

FİYATLAR YÜZDE 20-25 ARTTI

Kurbanlık taban fiyatlarının bu sene yüksek olmasından dolayı pazarda fiyatların yüzde 20 ila 25 oranında arttığını belirten hayvan üreticisi Felemez Akkoyun, “Geçen seneye göre şuanda kurbanlık fiyatları yüzde 20-25 arasında yükseldik. Çünkü taban yüksek. Mesela geçen sene kıyma 18-22 liraydı. Şimdi 36-40 lira arasında. Bence masrafa göre kurbanlıklar ucuz ve hesaplı. Geçen seneye nazaran biraz farklı. 5 ila 12 bin lira arasında kurbanlık var. Geçen sene 5 bin liralık olan kurban bu sene 6-7 bin lira arasında. Yani yüzde 20-25 oranında bir fark var” dedi.

FIRSATÇILIK YAPMAMAK LAZIM

Kurbanlıklarını Hayvan Pazarında yeni getirdiğini ifade eden Akkoyun, “2 gündür buradayız. Henüz satış yapmadık. Yeni yeni yer hazırlığı yapıyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Kurban çok hayırlı bir iştir. Alıcı ve satıcı olarak fırsatçılık yapmamak lazım. Mesela mal az olunca malın fiyatını yükseltmemek lazım. Veya bekleyelim sonuna kadar almayalım, son anlarda ucuza alalım düşüncesi de doğru değil. Ama her şey değerinde iyidir. Vatandaşın gücü belki tosuna yeter, başkasının düveye yeter, başka birinin kuzuya yeter, ona göre kurban alınıp kesilir. Allah herkesin kurbanını kabul etsin” diye konuştu.

KALİTELİ KURBANLIK AZALDI

Geçen seneye göre kaliteli kurbanlıkların az olduğunu belirten Akkoyun, “Geçen sene bizim orada 14-15 araba geliyordu. Bu sene ise sadece 3 araba geldi. Geçen seneye göre kurbanlık az. Bir de kaliteli kurbanlık az. Besili mal az. Tabi bunların masrafı da var. Bizlerde yaptığımız masrafı üzerine koyup, 3-5 bir şeyi kazanma derdindeyiz. En düşük kurban 4 bin liradan başlayıp yukarıya doğru gidiyor” dedi.

Kurban yetiştiricileri olarak kurbanlıklara çok emek verildiğini ifade eden Felemez Akkoyun, “Biz çok emek veriyoruz. Yaylaya götürüyoruz sonra içeriye alıyoruz. Mühendis kontrolü altında besi yapıyoruz. Palet yem ve kırma arpa yediriyoruz. Ondan sonra kurbanlık olarak satışa sunuyoruz. Malımız kaliteli ve kapaklı. Muş Bulanık´tan getirdik kurbanlıkları. Ben kendim şu anda İnegöl´de ikamet ediyorum. Biraderim Bulanık´ta. Beraber ticaret ile uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

FİYATLAR 4 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Erzurum´un Narman ilçesinden kurbanlıklarını satmak için getiren hayvan üreticisi Kamil Algan ise, “Fiyatlar geçen seneye göre biraz pahalı. Alımımız da pahalı ama vatandaşlar şu anda sorup gidiyor. Kurbanlık fiyatları 4 bin liradan başlayıp yukarıya doğru çıkıyor. Geçen seneye göre hayvan sayısının az olduğundan dolayı biraz pahalı. Bizim Erzurum´da da pahalı. Diyelim ki şuan bu hayvanı satsak inanın yerine gidip hayvan alamıyorsunuz. Geçen sene burada satış yaptık, gittik aynı ücretlere hayvan satın aldık. Bu sene beklentimiz satışlarımızın daha iyi olması. Toplam 52 hayvan getirdik. İnşallah hepsini satacağız. Geçen sene 25 hayvan getirmiştik ve bayrama 1 hafta kala hepsini sattık. İnşallah bu sene de böyle olmasını bekliyoruz. Şu anda 2 tane kurbanlık satışı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.08.2015 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<