banner359

Kurbanlıklarla koyun koyuna uyuyorlar

24 Ağustos 2017 Perşembe 10:24
Kurbanlıklarla koyun koyuna uyuyorlar

Türkiye´nin çeşitli illerinden gelerek İnegöl Hayvan Pazarında Kurbanlık hayvan satışı yapan satıcılar, hem hayvanları çalınmasın diye hem de yatacak başka yerleri olmadığı için kurbanlıklarla koyun koyuna yatıp uyuyorlar.

Özellikle Erzurum, Bitlis, Kars, Yozgat, Van, Muş gibi Doğu illerinden gelen birçok büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricisi kurbanlıklarını İnegöl Hayvan Pazarında satışa sundular. Özenle büyüttükleri hayvanları satmak için pazara gelen yetiştiriciler, hayvanların başından ayrılamadan bir ay boyunca adeta nöbet tutmaya başladılar.

İnegöl Hayvan Pazarındaki kotralarda kurbanlıklarla birlikte uyuyan celepler, hayvanlarının yanında hem yemeklerini yiyorlar hem de nöbet tutuyorlar. Kotralarda battaniyeye sarılıp yatan celepler piknik tüplerinde yemek yapıp yerlerken, çay demleyip keyif yapmayı da ihmal etmiyorlar.

HAYVANLARLA YATIYORLAR

Gözü gibi baktığı kurbanlıklarını satmak için Bitlis´ten İnegöl´e gelen İlamettin Çalışkan, “Bitlis´ten yani bin 500 kilometre yol geldik. Bir ay boyunca burada satış yapacağız. 20 gündür buradayız. Satışlarımız azda olsa oluyor. Hayvanlarımızın başında nöbet tutuyoruz. Bırakıp başka yerde konaklayamıyoruz. Mecburen hayvanlarımızın yanında oluşturduğumuz yatakta uyuyoruz. Hayvanlar gece uyanıyorlar. Bizde o sesle uyanıyoruz. Onlar uyuyunca bizde uyuyoruz, onlar uyanınca uyanıyoruz. Bize kolay ekmek yok. Hayvanların içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Makarna, yumurta, menemen, kendimiz yapıp yiyoruz. Zaman zaman çay demleyip içiyoruz” dedi.

FİYATLAR AYNI

Fiyatlarda artışın olmadığını savunan Çalışkan, “Millet yükseldi diyor ama söz konusu değil. Maliyetler arttı. Geçen sene yem fiyatları 40 liraydı, şimdi 65 liraya alıyoruz. Saman geçen sene 300 liraydı, şimdi 700 liraya alıyoruz. Maliyetler arttı ama fiyatlarda artış yok” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<