banner359

Mescid-i Aksa’da Yaşanan Silahlı Saldırıya Kınama

28 Temmuz 2015 Salı 12:29
Mescid-i Aksa’da Yaşanan Silahlı Saldırıya Kınama
İnegöl Kanuni Derneği Başkanı Sedat Baykay, dün sabah Mescid-i Aksa’da yaşanan silahlı saldırıyı kınadı.
Başkan Sedat Baykay, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ortak davası olduğunu, herkesin Kudüs ve Mescid-i Aksa için yapabileceği bir şeyler olduğunu vurgulayarak, “Kudüs’te Mescid-i Aksa avlusuna giren bir grup işgalci İsrail polisinin murabıtlara (gönüllüler) açtığı ateşte birçok Filistinli yaralanmıştır. Olaylarda 40 civarında Yahudi işgalcinin polis korumasında Mescid-i Aksa külliyesine girerek, avluda tur atmalarına tepki gösteren Kudüslü Müslümanları Siyonist polisler darp etti” dedi.
Baykay, en az 30 kişilik bir Yahudi yerleşimci grubunun İsrail polisinin nezaretinde Mescid-i Aksa külliyesine girerek avluda tur atmasına tepki gösteren murabıtlar ile polis arasında arbede çıktığını, bu esnada polisin Filistinlilere ateş açtığını, göz yaşartıcı gaz kullanıp bazı kişileri gözaltına aldığını ifade etti. Baykay, İsrail polisinin olayda yaralananların tedavisine izin vermediğini söyledi.
Baskın sırasında İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın ana kapısını söktüğü, olaylar esnasında yangın söndürme sisteminin bozularak devreye girdiğini ve suyun caminin halılarına kadar ulaştığını aktaran Baykay, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen işgal güçleri, El-Kıbli Mescidi’nden bekçileri çıkararak mescidin kapılarını zincirlerle kilitlediğini, işgal güçlerinin vakıflar idaresi görevlilerinin Mescid-i Aksa’ya girmesine de izin vermediğini belirtti. Baykay, siyonist İsrail’in Kudüs’te bu derece şımarıkça davranmasına İslam dünyasının sessiz kalmayıp en sert şekilde cevap vermesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<