banner359

Mhp'ye Ziyaretler Sürüyor

.

28 Ocak 2015 Çarşamba 13:32 2015-01-28 13:34:02
Mhp'ye Ziyaretler Sürüyor
 İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun’un, MHP İnegöl İlçe Teşkilatını ziyaretinde, İnegöl’ün hava kirliliği gündeme geldi.
Coşkun, “Bu hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluğu hep beraber omuzlamayı talep ediyoruz” dedi.

ŞEHRİMİZİN ORTAK SORUNU HAVA KİRLİLİĞİ

Önceki akşam saat 21.00’de personeliyle birlikte MHP İnegöl İlçe Yönetimini ziyaret eden İNGAZ Genel Müdür Faruk Coşkun, siyasi partilerin toplumda önemli bir kitleye hitap eden disiplinli örgütler olduğunu belirterek, “MHP İlçe Teşkilatının kongresinin akabinde İlçe Başkanı seçilen Müfit Besler ağabeyimize ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarına hayırlı uğurlu olsun demek için buradayız. Bu anlamda küçük bir ziyaret yaptık. Allah utandırmasın. Bizler siyasi parti ziyaretlerimize devam edeceğiz. Siyasi partiler, toplumda önemli bir kitleye hitap eden disiplinli örgütlerdir ve her eve, her haneye, her seçmene ulaşabiliyorlar. Bu anlamda ülkenin, memleketin ortak sorunları var. Şehrimizin de ortak sorunları var, hava kirliliği ile alakalı. Biz elimizden geldiğince üzerimize düşen vazifeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

TOPLUMSAL FARKINDALIK ÇOK ÖNEMLİ

Doğalgaz çalışmalarına ilk başladıklarında insanların tedirgin olduğunu hatırlatan Coşkun, “Doğalgaz ile ilgili üzerinde durulması gereken şu; 10 yıl önce bu şehirde kazı çalışmalarını yapmaya başladığımızda herkes tedirgindi. ‘İnegöl’ün altına dinamit mi koyuyorlar’ diyorlardı. O tedirginlik zamanlarını geçtik, hepimiz bunu unuttuk. Bir gerçek var, bu şehrin şebekesinin altında doğalgaz boru hatları var. Bunun için ‘Acil 187’ önem arz ediyor, hepimizden daha çok önem arz ediyor. Bizim teknik kadromuzun hizmet edebilme olanağının yüksek olması önem arz ediyor. Bu anlamda biz teknolojik ve eğitim olarak arkadaşlarımızı desteklemeye çalışıyoruz. Kışın yaşamış olduğumuz sorunda da kendi araçlarımızın yetmediği zamanlarda biz kepçelerle, iş makineleriyle doğalgaz ihbarlarına gidecek şekilde kendimizi yapılandırdık. Halkımızın da bundan sonra sokaklardaki doğalgaz kutusunun hasarlı olduğunu, doğalgaz vanasının hasarlı olduğunu ya da çürük sarımsak kokusunu hissettiğinde, duyduğunda bütün duyarlılığı ile 187 numarasını aramasını talep ediyoruz. Bu çok önemlidir. Geçtiğimiz günlerde yaşlı bir teyzemiz sokaktaki bir gaz kaçağının ihbarını bize verdi ve belki de 3-5 binanın hasar görmesine sebep olacak bir kazadan kurtardı. Biz yıllık, aylık, periyodik bakımlarımızı yapıyoruz. İhmale sebep olacak durumlara girmemeye çalışıyoruz ama yine de toplumsal farkındalık çok önemli. Bu hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluğu hep beraber omuzlamayı talep ediyoruz” diye konuştu.

HAVA KİRLİLİĞİ TOPLANTISINA ÇAĞRILMAK İSTERDİK

İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun ve teknik heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ise, “Gaz dağıtım şirketleri önemlidir. Doğalgazın hayatımızdaki yeri çok önemli. İnegöl gibi coğrafi yapısı sıkıntılı bir bölgede doğalgazın önemini daha çok yaşıyoruz. Geçtiğimiz senelerde de İnegöl’de var olan fakat bu sene daha çok hissedilen bir hava kirliliği yaşadık. Bunun birçok etkeni var. Bunları paylaştık. Bir toplantı yapıldı, taraflardan olmayı arzu ederdik. Çünkü en son yapılan seçimlerde İnegöl halkından 46 bin kişi bize oy vermiş, bize görev tevdi etmiş. Biz bu toplantıda olsaydık görüşlerimizi ifade ederdik” dedi.

Mart ayındaki seçimlerde bir proje ortaya koyduklarını belirten Besler, “Hatta en son Mart seçimlerinde bizim bir projemiz vardı. Kömür dağıtmak yerine doğalgaza geçirebilir miyiz konusunda. Bunun uygulanırlığını arkadaşlarımızla tartıştık. Olabilirliği vardı, kaynak oluşturulabilirdi. 60-100 trilyon bütçesi olan bir İnegöl’de buna muhtemelen iyi bir kaynak bulunurdu. Bir nebze daha çözüme getirilebilirdi. Siz bir ticari işletmesiniz, muhakkak ki yatırımlarınızı ona göre planlıyorsunuz ama bir de İnegöl gerçeği var. Hızlı yatırım yapıyorsunuz, hızlı hareket ediyorsunuz. Şuanda birçok bölgede etkeniz. Uygulanılabilirliği mümkünmüş. Bu konuda sizin de görüşleriniz vardır. Hepimiz burada yaşıyoruz. Bu kirlilikten, bu sıkıntılardan payımızı alıyoruz. İNGAZ’ın Genel Müdürü de payını alıyor, A köyünde yaşayan Hatice teyze de bu işin zararını görüyor. İnşallah bu konu ile ilgili sizlerin yapacağı bir çalışma veya genel olarak İnegöl’ü yönetenlerin böyle bir çalışması olursa, biz de katkı koymak isteriz. Çünkü bizim teşkilat olarak her zaman söylediğimiz bir şey var; mesele İnegöl ise, mesele memleket ise biz siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakırız. Çünkü önemlidir. O an bir siyasetçi olarak veya farklı bir düşünce içerisinde gitmeyiz. Olması gereken de budur. Doğalgaz, su bu şehrin olmazsa olmazlarındandır. Bundan sonraki süreçte sizin iş hayatınız ile ilgili katkı koyabileceğimiz her şeyde sizinle birlikte hareket ederiz, fikirlerimizi paylaşırız, sizlerden o konuda destek isteyebiliriz. Biz destek verebileceksek destek vermeye çalışırız. Gerçekten bütün İNGAZ camiasına çok teşekkür ediyorum. Kış çok çetin geçti. Doğalgaz kesilecek diye çok korktum. Elektrik kesintilerini yaşadık. Siz de özel şirketsiniz, onlar da özel şirket. Ama münferit arızalar dışında İnegöl genelinde doğalgaz ile ilgili sıkıntılar yaşanmadı. Bu vesile ile sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Faruk Coşkun, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler’e ziyaretin anısına çiçek takdim etti.

Son Güncelleme: 28.01.2015 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<