banner359

OSB’DE ŞAHİN DÖNEMİ

.

05 Mart 2015 Perşembe 18:21 2015-03-05 18:22:45
OSB’DE ŞAHİN DÖNEMİ
 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 11. Olağan Kongresi  yapıldı. OSB Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurul’da üyelerin oy birliğiyle Başkanlığa Zeki Şahin seçildi.
Saat 14.00’de düzenlenen Genel Kurul Toplantısına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Şeremet ile üyeler katıldı.

Genel Kurul Toplantısı Divan Başkanlığına Fatih Konukoğlu, Başkan Vekilliğine Sabahattin Fazlıoğlu ve Katip Üyeliğe Mustafa Gümüş oy birliğiyle seçilmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından OSB Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çelebi, yönetim kurulu faaliyet raporu 2014 yılında yapılan çalışmaları anlattı. Organize Sanayi Bölgesi 2015 yılı planlanan çalışma programını da anlatan Semih Çelebi, “Organize Sanayi Bölgemizdeki fabrikaların kullandıkları elektrik, doğalgaz, su, atık su gibi endeks okunmalarının uzaktan okunması projesi çalışmalarından; elektrik tüketimlerinin okuma işlemi şu anda GSM Sistemi ile uzaktan okuma yapılmaktadır. Ancak, Bölge Müdürlüğümüz Türk Telekom ile protokol yaparak Türk Telekom tarafından bütün bölge içerisinde fiber optik kablo döşeme işi yapılmış olup, diğer saha çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmanın sonunda elektrik, doğalgaz, atık su, su kullanımları uzaktan okunabilecek ayrıca, MOBESE kamera sistemi de bu kablo üzerinden alınabilecektir. Bu tesislerin yapımının sonuna yaklaşılmıştır. Yatırımın tahmini maliyeti 1 milyon 500 bin TL’dir. Bursa Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından inşaatı yaptırılmış olan Boğazköy Barajında su tutulmaya başlandığından Organize Sanayi Bölgemize su temin edilen kuyular baraj gölü içerisinde kalmıştır. Daha önceden planlanan ve Atıksu Arıtma Tesislerimiz içerisinde açtırılan derin kuyu ekipmanlarının temini ayrıca, şu anda Bölgemize su depolarından gelen isale hattının Alanyurt mevkiindeki Afet Evleri Bölgesinden geçmesi nedeniyle mevcut hattın güzergâhının değiştirilmesi ve kuyular ile depo bağlantı hatlarının çelik boru hattına döndürülmesi işi yaz mevsimi içerisinde yapılacaktır. Yatırınım tahmini maliyeti 2 milyon TL’dir” dedi.

OSB’DEN 24 DERSLİKLİ OKUL

Bilanço, gelir-gider cetveli ile Yönetim ve Denetleme Kurulu raporlarının ayrı ayrı okunup ibra edilmesinin ardından Bölge Müdürlüğü idari binasının bakım-onarım işleri için Yönetim Kuruluna 2,5 milyon TL ödenek için yetki verildi. Ayrıca Genel Kurul’da üyelerin oy birliğiyle İnegöl’e 24 derslikli bir okul yaptırılması için Yönetim Kuruluna yetki verildi.

BAŞKANLIĞA ŞAHİN SEÇİLDİ

Genel Kurul’da tek listeyle yapılan seçimde OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Zeki Şahin seçilirken, Yönetim Kurulu asil Üyeliklerine Muvaffak Bayramoğlu, Sabahattin Fazlıoğlu, Semih Çelebi, Abdullah Özdemir, Denetleme Kurulu asil Üyeliklerine Osman Tekin ve Ferşat Kozlu seçildi.

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü 11 Genel Kurul Toplantısını yapıyor. Yani sanayiciye devredildikten sonra ki 11’nci toplantı. 11 yıldır Organize Sanayi Bölgemizi sanayici arkadaşlarımız sevk ve idare ediyorlar. Daha önce hepinizin bildiği gibi müteşebbis olan Belediye ve Ticaret Sanayi Odası tarafından sevk ve idare ediliyordu. Netice de 1970’li yıllarda başlayan İnegöl 1. Organize Sanayi Bölgesi macerası bugünlerde fevkalade iyi bir neticeye ulaşmış ve 11’nci Genel Kurulunu yapıyor. Biraz önce hakkı huzur konusu gündeme geldi ve oylandı. Erol beyinde ifade ettiği gibi bu OSB kurulduğu günden bu güne kadar burada hizmet veren yönetim kurulu üyesi arkadaşların hiç biri hakkı huzur almadan, işini, gücünü bırakarak burada Organize Sanayi Bölgemize ve sanayicimize hizmet verdiler. Bugüne kadar emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten özveri isteyen, zaman harcanan ve iş güç bir tarafa bırakılarak sanayicinin meseleleri için yapılan toplantılara katılan arkadaşlarımız bir dönem daha göreve talip oldular. Ben Zeki Şahin başkanlığında yeni yönetimin genel kurulda alınan kararları başaracağına inanıyorum. Çünkü Zeki kardeşimizle geçtiğimiz dönemlerde çalıştık. Performansını biliyorum” dedi.

İNEGÖL OSB’NİN HİÇBİR SIKINTI YOK

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin ise, “Aslında biz hep beraber Metin abinin ilk başkanlığında, akabinde Erdoğan abiyle birlikte bende 11 yıldır burada görev yapıyorum. Aslında 11 yıl az değil. Kısmet olursa 1-2 dönem ama çok da uzun süre başkanlık yapma niyetimiz yok. Kısmetse yeni arkadaşlarla birlikte, yönetimi de yenileştirip yola devam etmemiz lazım. Çünkü bu sanayi bölgesinde şükürler olsun hiçbir sıkıntı yok. Bundan sonra da olmayacak. Bugüne kadar abilerimizle birlikte, onlarında gayretleriyle yapılacak olan birçok şeyi yaptık. Bize düşen bunda sonra bu yapılmış olan doğru işleri devam ettirmekten başka bir şey kalmıyor. İnşallah bizde bunu devam ettireceğiz. Buranın verimliliğinin, güzelliğinin devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben Metin abiye ve Erdoğan abiye verdikleri emekler için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından OSB Bölgesine verdikleri emeklerden dolayı Erdoğan Şeremet’e ve Metin Anıl’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Son Güncelleme: 05.03.2015 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<