banner359

Özel Elit Grup Anadolu Lisesi Hizmete Açıldı

31 Ağustos 2015 Pazartesi 10:23 2015-08-31 10:29:32
Özel Elit Grup Anadolu Lisesi Hizmete Açıldı

 Özel Elit Grup Anadolu Lisesi dün Kemalpaşa Mahallesi Yaren Sokak Numara 3 Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Karşısında düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.


AMACIMIZ ÜST DÜZEY BİR EĞİTİM VERMEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açış konuşmasını yapan Özel Elit Grup Anadolu Lisesi Müdürü Hulusi Gümüş, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, “Özel Elit Grup Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ömer Bostancı´nın kurucu müdürlüğünde Hüseyin Erkurt ve Mahir Yakar, 2015 yılı Nisan ayı başında maddi güçlerini birleştirerek şuanda önünde bulunduğumuz binayı yapmaya karar veriyorlar. 5 ay dolmadan bir okulu eğitime hazır hale getiriyorsunuz. Bu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Okulumuzda 11 derslik mevcuttur. Bakanlığımız bize 243 kontenjan tahsis ettiler. Her sınıfta en fazla 24 öğrenci olacak. Zaten özel Anadolu Liselerinin kontenjanı 24´tür. Ancak biz bu sene bu 24 kontenjanı sınıf bazında kullanmayacağız. En fazla 16 öğrenci alacağız. Burada ki amacımız kaliteyi yükseltmektir, öğrencilerle daha fazla meşgul olabilmektir, onları hem hayata hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlamak için böyle bir yola başvurduk. Okulumuz da sabah saat 08.30´da derse başlanacak, 17.30´a kadar devam edecek. Yapacağımız program çerçevesinde onay alabilirsek, Cumartesi günü öğlene kadar da ders yapacağız. Artan zamanlarda da öğrencilerimizi sosyal, kültürel aktivitelere yönlendirmiş olacağız. Amacımız 1739 sayılı Temel Eğitim Kanununu ile Ortaöğretim kurumlarının müfredatının amaç ve ilkeleri doğrultusunda eğitim, öğretim vermektir. Ve bu eğitim öğretimi de en üst düzeyde vermek. İnşallah bu konuda da başarıya ulaşacağız. Arkadaşlarımızla bu konuda biz çıtamızı yüksek tuttuk. İnşallah başaracağız. Ve İnegöl´ümüzün de eğitimde ki başarısını yükseltmeye çalışacağız” dedi.

BEN SOBA YANAN BİR SINIFDA İLKOKULU OKUDUM

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, “Dönem dönem kurum ve işyeri açılışlarında bir araya geliyoruz. Gerçekten birbirinden kıymetli binalar yapılıyor. Bu kurumları yapan mimar, mühendisler Özel Elit Grup Anadolu Lisesi gibi okullardan yetişmiştir. Ben soba yanan bir sınıfda ilkokulu okudum. Bahçesi güzel, sınıfları dört dörtlük okullarda okumadık. Özel Elit Grup Anadolu Lisesinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özel Elit Grup Anadolu Lisesinde İnegöl´ümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

BÜTÇEDEN EN BÜYÜK PAY EĞİTİME

2007 yılından bu tarafa milli bütçeden ayrılan payın büyük kısmını milli eğitimin aldığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bundan 16 yıl önce İnegöl´ün eğitimiyle ilgili gazetelerde şöyle haberler vardı; çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Okula gönderdiğimiz de 55´in üzerinde sınıf mevcuduyla eğitim görüyor. Kaloriferler kah yanıyor, kah yanmıyor gibi olumsuzluklar haber yapılırdı. Bu yapıyla biz Türkiye´yi muasır medeniyetler seviyesini hazırlamak zorundaydık. AK Parti hükümetleri öncesinde mevcut hükümetler bütçede önceliği milli savunmaya veriyordu. Geleceğinizi hazırladığınız eğitim ise 6´ncı veya 7´nci sıradaydı. Geleceğinizi hazırlayacaksınız, gençlerinizi, çocuklarınızı yetiştireceksiniz ama onlara para ayırmayacaksınız. Bizim iktidarlarımız dönemlerinde de belki ilk 5-6 yıl bizde bu süreci böyle götürdük. Ama 2007 yılından bu tarafa milli bütçemizden ayrılan payın büyük kısmını milli eğitim alıyor. Milli eğitimin almasıyla beraber biz iktidara geldiğimizde Türkiye´de 400 bin küsur olan öğretmen sayısı 500 binin üzerinde yeni öğretmen görevlendirmeyle şuanda 850 bin civarında öğretmenlerle, yeni binalarla, modern ve donanımlı yapılarla gençlerimizi tanıştırır hale geldik. İnegöl olarak lise seviyesinde Bursa´nın en başarılı ortalamasına sahibiz. İlkokul ve ortaokullarda biraz sıkıntımız var. Ama Hocaköy´de bir ortaokul inşa edeceğiz. Akhisar Mahallemizde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün destekleriyle yeni bir ilk veya ortaokul inşa edeceğiz ve gelecek yıla hazırlayacağız. Mesudiye Mahallemizin bizden talep ettiği o bölgenin eğitim çıtasının yükselmesi için bir lise binası inşa edeceğiz. Huzur Mahallemizde ilk veya ortaokul yapılıyor. Türkiye´de bir örneği olmayan Mesleki Eğitim Kampüsünü devreye aldık. Şuanda zenginleştiriyoruz. İçine zengin bir kütüphanede yapıyoruz. Bugün eğitimde daha iyiyiz, yarın daha da iyi olacağız. Her ilimizde üniversite var. İlçelerimize üniversite kurmaya başladık” dedi.

Türkiye´nin bir evreden geçtiğini belirten Şahin, “Bu evreyi de hep beraber atlatacağız. Belki de Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber yapılması gerekenler şu son 20-30 senede yapılmaya başlandı. Bir endüstriyel devrimde geçiriyoruz. Sosyolojik olarak toplum başka bir boyuta gidiyor. Bütün bunların planlamasını da hükümetler yapıyor. Biz kendi iktidarımız olarak Türkiye´yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için uğraşıyoruz. Eğer Türkiye´yi o çıtaya yükseltebilirsek, o hakkettiğimiz dünya ligindeki üst klasmanda yer alacağız. Ama onunda temel şartı eğitim kurumlarının son derece modernize edilmiş şekilde çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak şekilde planlanması, öğretmenlerimizin donanımlı şekilde yetiştirilmesi ve onlara önem veren, hassasiyet gösteren, mülki idare amirlerinden, siyasetçilerden, sivil toplumdan hep beraber müteşekkil bir yapıdan geçiyor. Biz gelecekten ümitliyiz. Türkiye´nin önünde 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Toplumlar önlerine hedefler koyarlarsa başarıyı yakalarlar. Bu toplum 1959´da kalkınma planları yakarak kendi önüne hedefler koymaya başladı. Her seferinde 5 yıllık kalkınma planları yaptı. En son 10´uncusunu yaptık. Ama topu daha da ileriye atarak daha büyük hedefler koyuyoruz. Biz hedefleri koyduk, çalışıyoruz. İktidar içinde çalışmaya devam etmek istiyoruz. Ama Türkiye´yi daha da ileriye götürecek olan bu Anadolu Lise binasının içinden çıkan çocuklar olacak. Özel Elit Grup Anadolu Lisesinin yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Yatırım yapmak zor iştir. Onlara da başarılar diliyorum. Gelecekte İnegöl´de 10´un üzerinde özel okul olacak. Bu sene 1-2 tane daha açılacak. Dönüşen ve binalarını hazırlayan okullar var. Şuanda plan yapanlar var. Bunların arkasında da güçlü bir siyasi irade var. Çünkü özel eğitime önem ve destekler veriyor. İnşallah bu gelişmiş batı toplumlarında olan örnekler gibi bizde de tamamıyla belki dönüşebilir. Arzumuz ve isteğimiz şudur ki, şu bayrağın altında 780 bin kilometre kare toprağını kendine kutsal addeden ve bu toprağın üzerinde yaşayan insanları seven yeni nesil yetişsin. Ben bu manada yeni eğitim kurumumuza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaymakam Ali Akça ise, “Çocuklarının iyi bir geleceğe, iyi bir işe sahip olması anne, babaların en büyük arzularındandır. İyi bir işinde altyapısı iyi bir eğitim almaktan geçer. Devlet eğitim hizmetini gerek kamu gerekse özel kurumlar aracılığıyla insanlarına ulaştırmaya çalışır. 2014-2015 rakamlarıyla, açık öğretim de dahil olmak üzere 56 bin civarında öğrencimiz vardı. Ve bu 56 bin öğrencinin yaklaşık 14 bin 500´ü lise talebesiydi. Bu sene üniversite sınavına 2 bin 451 çocuğumuz girdi. Ve bunlarında bin 602´si gerek 4 yıllık gerekse 2 yıllık üniversiteyi kazanarak yüzde 65,36´lık bir başarıyı yakaladı. Bu başarı güzel bir rakam. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen milli eğitim teşkilatımızı, özel okullarımızı, devlet okullarımızı ben tebrik ediyorum. Gayemiz ve amacımız yüzde 65,36 olan bu rakamı daha da yukarıya taşımak. Tabi bunun içinde özverili çalışmak lazım. Okul müdürümüz konuşmasında; 11 sınıfın olduğunu, bakanlığın kendilerine 24 öğrenci izni verdiğinden, kendilerinin ise 16 öğrenciyle bunu sabitlediklerini ifade etti. Zannediyorum Bursa´nın plakasının 16 olmasıyla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama ben inanıyorum ki, bu tip eğitim kurumlarıyla, özverili çalışmalarla İnegöl´ü daha iyi bir geleceğe, daha iyi yarınlara hep beraber taşıyacağız. Ben Özel Elit Grup Anadolu Lisesinin öncelikle ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle Özel Elit Grup Anadolu Lisesi hizmete açıldı. Protokol üyelerinin okulu gezmesiyle tören son buldu.

Son Güncelleme: 31.08.2015 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<