Recep Tayyip Erdoğan Camii ve imam hatip orta okulu açıldı

20 Kasım 2017 Pazartesi 16:28
Recep Tayyip Erdoğan Camii ve imam hatip orta okulu açıldı

İnegöl ve Bursalı iki iş adamı tarafından bağışlanan yardımlarla, Fildişi Sahilinde İHH tarafından inşa edilen ve 10 köye hizmet edecek olan Recep Tayyip Erdoğan Cami ve İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle yöre halkının hizmetine açıldı.
İnegöl İHH Başkan yardımcısı Mustafa Aksakaloğlu’nun da yer aldığı heyet; Açılış töreni için bölgeye gittiler.Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Mustafa Aksakaloğlu caminin 450 metrekare, okulun ise 750 metrekare büyüklükteki olduğunu bu  iki eseri yöre halkının hizmetine açtıklarından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, katkı veren herkese teşekkür etti.
İnegöl İHH tarafından Pakistan’ın Haripur şehrinde yapımı devam eden 2.2 miyon TLye mal olacak olan “İnegöl Buhara yetimhanesinin” de inşaatının devam ettiğini söyleyen Aksakaloğlu, Önümüz hafta İnegöl İHH başkanı İlhan Tatlı ve beraberinde bir grup işadamı ile birlikte bölgeyi ziyaret edeceklerini, bu anlamda hayırseverlerimizden destek beklediklerini aktardı. 
Fildişi Sahili'nin başkenti Yamoussoukro'ya 600 kilometre uzaklıktaki Seugela'ya bağlı Messoromasso köyü başta olmak üzere etraftaki toplam 10 köye hizmet edecek olan Recep Tayyip Erdoğan Cami ve İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle yöre halkının hizmetine açıldı. Açılışa, vali yardımcısı, belediye başkan vekili, çevre köylerden gelen kabile reisleri ve temsilcileri, imamların yanı sıra bölge halkı ve köylülerin katıldığını ifade eden Aksakaloğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada
"Yapımına yaklaşık 1 yıl önce başlayan cami ve okulumuzu bugün hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgedeki ilk ve en büyük İslami eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan, 10 Afrika köyünün ortasına inşa ettiğimiz okul ve cami, bölge halkı için büyük bir umut oldu. Bu ve buna benzer projeleri ihtiyaç duyulan tüm ülke ve bölgelerde hayata geçirmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Katkı veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<