banner359

Sanayiciler İnegöl'de Buluştu

26 Mayıs 2016 Perşembe 16:15 2016-05-26 16:18:56
Sanayiciler İnegöl'de Buluştu
 İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin´inde yönetiminde yer aldığı Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu´nun (OSBÜK) bu ayki toplantısına İnegöl ev sahipliği yaptı. Her ay bir ilde toplantı gerçekleştiren OSBÜK, dün İnegöl´de toplandı.
Orhan köftecisindeki öğle yemeğinin ardından VİP salonunda gerçekleştirilen toplantı da Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin´e teşekkür plaketi takdim edildi. Toplantıya Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı da konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Aylık yönetim kurulu toplantımızı bir ilde yapıyoruz. O bölgedeki OSB Başkanlarını bir araya getirerek sorunlarını dinliyoruz. Elimizden geldiği kadar sorunları çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Yapamadığımız konuları da Ankara´ya iletiyoruz. Daha önce OSB bölgelerinde fabrika inşaat alanı toplam alanın yüzde 55´ini kapsıyordu. Büyük olan kısmı da kalıyordu. Biz buna itiraz ettik. İnşaat alanını yüzde 70´e çıkarılmasını sağladık. Yapı denetim mevzusu var. OSB´lerde fabrikalar hepsi standart yapılar. Bir sanayici fabrikayı kurup daha işe başlamadan şu parası bu parası denerek neredeyse 1 milyon liraya yakın para isteniyordu. Bu sorunu ilettik. Yüzde 75´lik oranından muaf edildi. Emlak vergisini de bir yere kadar çekmeyi düşünüyorduk. Fakat bakanımız değişti. Yeni bir hükümet kuruldu. Sanayi bakanımız değişti. Rayiç bedeli ödemelerini kontrol altına alınması ile alakalı çalışma yapacağız.” Dedi.

Son Güncelleme: 26.05.2016 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<