banner359

Şehir ve Ramazan Konulu Fotoğraf Yarışması Başlıyor

31 Mayıs 2016 Salı 17:02 2016-05-31 17:15:08
Şehir ve Ramazan Konulu Fotoğraf Yarışması Başlıyor

 İnegöl Belediyesi On bir ayın sultanı Ramazanın güzelliklerini ilçe halkına ve genç nesillere anlatmak amacıyla İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği(İFSAD) işbirliğiyle “İnegöl’de Şehir ve Ramazan” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümen toplantısında fotoğraf yarışmasının içeriği hakkında açıklamalarda bulundu. İFSAD Onursal Başkanı İbrahim Peynirci ve İFSAD Başkanı Dinçer Dişbudak’ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında Ramazanın şehrimizdeki önemini ve farkındalığını ortaya çıkarmak amacıyla İnegöl’de Şehir ve Ramazan” konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyoruz diyerek konuşmasına başlayan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız etkinliklerle, kentimizin kültür-sanat kalbi olmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz etkinlik ve projeler İnegöl insanımız tarafından takip ediliyor, teveccüh ile karşılanıyor. Gerçekleştirdiğimiz her faaliyette; İnegöl insanının ihtiyaçlarını, gelişimini ve ortak değerleri ile kalite anlayışını yükseltmek hedeflerini taşıyoruz” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMA ADINA FOTOĞRAF YARIŞMALARI DÜZENLİYORUZ”
Bu kapsamda belediye olarak farklı alanları kapsayan ve farkındalık oluşturma adına fotoğraf yarışmaları düzenliyoruz diyen Aktaş; “Özellikle “İnegöl” konulu Fotoğraf Yarışması, “Mevsimlerden İnegöl” konulu Fotoğraf Yarışması, İnegöl’ün Çekim Gücü Fotoğraf Yarışması, “Bir Hayvan Sevmekle Başlar Her şey” konulu Fotoğraf Yarışması ve son olarak geçen sene “İnegöl’de Sokak Hayvanları ve Şehir” konulu fotoğraf yarışmasını düzenleyerek vatandaşlarımızın şehirlerine sahip çıkmalarını ve yaşadıkları şehre farklı bir pencereden bakmalarını sağlamış oluyoruz” dedi.

ŞEHİR VE RAMAZAN
Bu sene de İnegöl Belediyesi olarak On bir ayın sultanı Ramazanın güzelliklerini ilçe halkımıza ve genç nesillere anlatmak amacıyla İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği(İFSAD) işbirliğiyle “İnegöl’de Şehir ve Ramazan” konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyoruz diyen Aktaş; “On bir ayın sultanı; arınma, terbiye ve tezkiye ayı Ramazan ilçemizde dolu dolu yaşanmakta ve yaşatılmaktadır. Belediye olarak Ramazanın şehrimizdeki önemini ve farkındalığını ortaya çıkarmak amacıyla; düzenlemiş olduğumuz fotoğraf yarışmasına katılım gösteren fotoğraf severlerin, şehrimizin kendine özgü geleneklerini ve şehrin karakterini ortaya koyarak çekecekleri fotoğraflar ile İnegöl’ün misafirperverliğini, yemeklerini, inancını, ibadetlerini, sosyal dayanışmasını ve ramazan geleneklerini fotoğraf sanatı yoluyla sergileyeceğimize inancımız tamdır” dedi.

“15 YAŞ ÜZERİ HERKESE AÇIK”
Düzenlenecek yarışmada aranacak şartlar ve katılım koşulları da şu şekilde sıralayan Aktaş; “Fotoğraf yarışması, İnegöl’de yaşayan ve 15 yaş üzeri herkese açıktır. Fotoğrafların, fotoğraf makinesiyle ve yarışmacı tarafından çekilmiş̧ olması gerekmektedir. Başvuru yapan katılımcıya ait olmayan fotoğraf ile başvurulması halinde, telif haklarıyla ilgili hukuksal sorumluluk katılımcıya ait olacaktır. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş̧ sayılacaklardır. Yarışmaya gönderilecek eserler daha önce başka bir yarışmada derece ve ödül almamış̧ olmalıdır. Yarışmaya katılmak üzere gönderilen çalışmaların geri verilmesi söz konusu değildir. Her yarışmacı yarışmaya 3 (üç) fotoğraf ile katılabilir. Yarışmaya katılacak eserler hem basılı (A4 edatında) hem de dijital ortamda (CD’de) teslim edilmelidir” dedi.

 

SON KATILIM 15 TEMMUZ
Orijinal fotoğrafların üzerinde renk düzeltmesi, keskinleştirme gibi işlemler kısıtlı olmakla beraber düzeltmeleri fotoğrafçılık açısından aşırıya kaçmış fotoğraflar dereceye alınmayacaklardır diyen Aktaş; “Yarışmacılar başvuru formunda rumuzlarını yazmalıdırlar. Eserler aynı zarf içine koyulabilir. Üzerinde rumuz yazılı başvuru formu, eserin dijital kopyalarının yer aldığı CD ile aynı zarf içerisinde bulunmalıdır. Kapalı şekilde hazırlanan zarfın üzerine “İNEGÖL’DE ŞEHİR VE RAMAZAN” yazılarak İnegöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü adresine posta yolu ile veya elden teslim edilmelidir. Yarışmaya son katılım tarihi 15 Temmuz 2016 Cuma’dır” dedi.

Gönderilecek eserler, T.C. kanunlarına ve genel ahlak kurallarına aykırı olmayacaktır diyen Aktaş; “Bu tür eserler, doğrudan ve haber verilmeksizin değerlendirme dışı bırakılacak ve gereği görüldüğünde yasal takip gerçekleştirilecektir. Yarışmayı düzenleyen kurumlar yarışmaya gönderilen eserlerin içeriği ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmemektedir. Fotoğraflarda bulunan canlı ya da cansız obje ile ilgili her türlü̈ telif, izin vb. taleplerden sorumluluk fotoğrafı çeken ve /veya fotoğrafı yarışmaya gönderene aittir. Bu konuda oluşabilecek ihtilaflarda yarışmayı düzenleyen kurumlar sorumluluk kabul etmemektedir. Yarışmaya katılan tüm fotoğrafların her türlü telif, yayın, kullanım ve sergileme hakları fotoğraf sahibiyle birlikte yıl/süre sınırı olmaksızın İnegöl Belediyesi’ne ait olacaktır. Bu kullanımlar için fotoğraf sahibine ayrıca ücret ödenmeyecektir” dedi.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Eserlerde aranacak teknik özellı̇kleri de sıralayan Başkan Aktaş; “Dijital kopya büyük boy baskıya uygun çözünürlükte ya da çekilen makinenin orijinal çözünürlüğünde JPEG formatında CD’ye kaydedilmeli ve eserin rumuzu dosya adı olarak kaydedilmelidir. Fotoğrafların orijinal görüntüleri değiştirilmeden yapılan müdahaleler kabul edilir. Fotoğrafın aslı değiştirilmemelidir. Jüri gerektiği takdirde fotoğrafın aslını isteyebilir. Fotoğrafın kısa kenarı en az 2000 pix ve 300 DPI olmalıdır” dedi.

ÖDÜLLER VERİLECEK
İFSAD ve İnegöl Belediyesi’nin görevlendireceği jüri tarafından, çalışmalar arasından ilk üç dereceye giren eserler belirlenecektir diyen Aktaş; “Bunların haricinde sergileme için jüri tarafından takdir edilecek sayıda eser daha belirlenip seçilen eserlerin tümü ile İnegöl Kent Müzesi’nde aynı başlıkla bir resim sergisi düzenlenecektir. Katılımcılara “Teşekkür Belgesi” verilecek olup; derecelerine göre ödüllendirme aşağıdaki şekilde yapılacaktır.

1. Yarışmacıya; 3.000 TL 

2. Yarışmacıya; 2.000 TL

3. Yarışmacıya; 1.000 TL verilecektir.

Ayrıca mansiyon ödülü kazanan 10 katılımcıya da 500’er TL verilecektir.

Yarışmamızın jürisinde; İFSAD Onursal Başkanı İbrahim Peynirci, İnegöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan, İFSAD Başkanı Dinçer Dişbudak ve Fotoğraf Sanatçıları Mehmet Aslan Güven ve Haluk Sargın bulunmaktadır” dedi.

Aktaş son olarak; “Sonuçların açıklanması ve yarışmamızın ödül töreni ise, 29 Temmuz 2016 Cuma Günü İnegöl Kent Müzesi’nde yapılacak sergide gerçekleştirilecektir. Tüm İnegöl halkını yarışmaya katılmaya davet ediyor, katılımcılarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Son Güncelleme: 31.05.2016 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<