banner359

Şube Müdürleri atamaları iptal

.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 11:31 2014-08-25 11:34:11
Şube Müdürleri atamaları iptal
 İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru’nun da aralarında bulunduğu Bursa’da 22 Şube Müdürünün ataması, Bursa Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Bursa Bölge İdare Mahkemesi, geçen yıl atanan 22 vekil Şube Müdürünün atamalarının iptali için açılan dava da ‘şube müdürlüklerinde görevlendirilen 22 personelin tamamının aynı sendikanın üyesi olmaları dışında bir kriter gözetilmediği” yolundaki iddiasının aksini ortaya koyan ve dava konusu işlemin “nesnel”, “eşit” ve “objektif” bir biçimde tesis edildiğini gösteren herhangi bir bilgi ve belgenin de davalı idarece dosyaya sunulamadığı görülmektedir. Bu durumda, dava konusu işlemde kamu yararına ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlık bulunmamaktadır’ gerekçesiyle iptal etti.

Konuyla ilgili açılama yapan Türkiye Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, teşkilat yapısı değişikliği ile Bursa’da 22 boş şube müdürlüğü oluşturulduğunu söyledi. Boş müdürlüklere hemen görevlendirme yapıldığını belirten Türkoğlu, “Bunlarda 22’si de yandaş sendika üyeleri. Bazıları yandaş sendikanın ilçe temsilciliğini yapan, bir kısmı da İlksan seçimlerinde yandaş sendikadan aday olanlardı. Yine bir kısmı da hukuksuz bir şekilde okul müdürü olarak atanmış, ancak mahkeme kararı ile okul müdürlükleri düşürülmüştü.” dedi. Atamaların yapıldığı dönemde itiraz ettiklerini anlatan Türkoğlu, ardından konuyu mahkemeye taşıdıklarını ifade ederek, “Mahkeme hukuksuzluğa dur dedi. Şimdi sormak lazım; iki yıla yakın sürede attıkları imzalar, girdikleri mülakat komisyonları ve bunların sonuçları ne olacak?” şeklinde konuştu.

Türkoğlu, “Bursa ili ve ilçelerinde bulunan toplam 22 şube müdürlüğü kadrosuna görevlendirme yapılmasına ilişkin 03.01.2013 tarih ve 172 sayılı işlemin hukuka ve mevzuata aykırı olması nedeniyle Bursa İli, Osmangazi İlçesi, BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezinde öğretmen olarak görev yapan sendikamız üyesi davacının açmış olduğu 2014/2681E sayılı davada Bursa Bölge İdare Mahkemesi, davaya konu işlemin iptaline karar vermiştir. Bölge İdare Mahkemesi, ilgili iptal kararında; “Olayda, Bursa ili ve bağlı ilçelerinde bulunan toplam 22 şube müdürlüğü kadrosuna 03.01.2013 tarih ve 172 sayılı Valilik onayı ile görevlendirme yapılmış ise de; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe milli eğitim şube müdürü kadrolarına yapılacak atamaların görevde yükselme sınavında başarılı olma şartına bağlanması, asli, sürekli ve bir kadro ile ilgilendirilmiş bulunan bir kamu hizmetinin de görevlendirme yoluyla yürütülmesinin hukuken olanaklı olmaması hususları bir yana, dava konusu görevlendirmelerde davalı idarece, kıdem, liyakat, deneyim vs. bakımından bir değerlendirme yapılmadığı,  davacının “şube müdürlüklerinde görevlendirilen 22 personelin tamamının aynı sendikanın üyesi olmaları dışında bir kriter gözetilmediği” yolundaki iddiasının aksini ortaya koyan ve dava konusu işlemin “nesnel”, “eşit” ve “objektif” bir biçimde tesis edildiğini gösteren herhangi bir bilgi ve belgenin de davalı idarece dosyaya sunulamadığı görülmektedir. Bu durumda, dava konusu işlemde kamu yararına ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlık bulunmamaktadır.” gerekçesine yer vermiştir. Görüleceği üzere, Sendikamızın iddiaları hukuken de sübut bulmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak, hem sendikal anlamda hem hukuki anlamda haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir ve devam edecektir” dedi.

Son Güncelleme: 25.08.2014 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<