Süt üreticileri zarar ediyor

21 Mart 2017 Salı 10:57 2017-03-21 11:02:11
Süt üreticileri zarar ediyor

 Süt üreticilerinin fiyat düşüklüğü nedeniyle zarar ettiğini ifade eden Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi Şaban Cetizli, bu nedenle köylerde yavaş yavaş hayvancılığın azaldığını söyledi.

Süt fiyatları bugün 1-1.20 lira olduğunu ama üreticinin eline geçen paranın ise 90 kuruş-1 lira arasında değiştiğini belirten Şaban Cetizli, “Bu da yeterli gelmiyor. Üretimin düşmesine sebep oluyor. Sütü bu paraya veriyorum ama zarar ediyorum diyor ve bırakıyor. Köylerde yavaş yavaş hayvancılık azalıyor. İnegöl´de hayvan sayısı 2005´lerden 2017´ye yüzde 15 geriledi. Bu da bizim için acı bir kayıptır. Daima dışarı bağımlı haldeyiz, inşallah bundan kurtuluruz” dedi.

SOKAKTA BİDON BİDON SATILAN SÜTLERE BİZ DE KARŞIYIZ

Süt satışlarıyla ilgili düzenlemeyi değerlendiren Cetizli, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, sokakta süt satışlarının yasaklanacağını defalarca beyan etti, çalışmalar devam ediyor ancak birden yapıldığı için Türkiye olarak hazır değiliz. Köydeki üreticimizin 3-5 ineği var, bunu sağıp 5´er kiloluk bidonlara koyup satmaya alışmış. Sokakta bidon bidon satılan sütlere biz de karşıyız. Bizim tavsiyemiz belli noktalarda araç üzerinde soğutma tankına koyarsa bunu satsın. Belli bir kriter konulsun. Tanka girecek süt soğuk ve hijyenik olacak kontrolleri yapılacak. Biz bundan yanayız ancak bidona konulmuş, öğlen sıcağında saat 12-1.00 olmuş satıyorlar. Bu süt nasıl dayanıyor? Bunu düşünmek gerekir. Bundan dolayı çalışmalarımız sürüyor, netleşen bir konu yok” şeklinde konuştu. 




Son Güncelleme: 21.03.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<