banner359

Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

.

26 Mart 2015 Perşembe 20:48 2015-03-26 20:51:04
Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı
 Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu 2. Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kariyer Günlerinin ilk konuğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç oldu. Programda mobilya denince para kazanılmayan, işçi maaşların düşük olduğu bir meslek düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Malkaç, “Asla böyle bir şey yok. Mobilyacılıkta Kaymakam’dan bile daha fazla maaş alabilirsiniz” dedi.Mobilyacılık mesleğinde 1989 yılında başladığını belirten MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç, “Ada Koltuk firması bir aile şirketidir. Ben aslen Mardinliyim. 1989 yılında İnegöl’e yerleştik. Bizim mobilya maceramızda o zaman başladı. Bir mobilya koltuk atölyesinde çırak olarak başladım. Aynı zamanda da hem okula gidiyordum. Öğlenden sonra da mobilya mesleğini öğrenmeye çalışıyordum. Aradan 26 sene geçti. Bazı maddi ve ailevi sebeplerden dolayı eğitimimi lise de bıraktım. Sonra akabinde Çıraklık Eğitim Merkezinde eğitim gördüm. Şenol Yoğurtçu benimde hocam. Hem okudum hem de bir yandan bu mesleği öğrendik. Mobilya bereketli ve kazançlı bir meslek. İnegöl’ümüzde bazı kesimler belki mobilyayı küçük görüyorlar ama sıfırdan uçak alacak parayı kazanabilecek imkan mobilya da var. 1989 yılında mobilyaya başladığımda orta 2. sınıfa gidiyordum. Çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerinin ardından askere gittim. Geldikten sonra dükkan açmak nasip oldu. Bizler 6 kardeşiz. İyi ki de mobilyacı olmuşuz. Şuan da bünyemiz de 248 kişi çalışıyor. 8 şirketimiz var. Sizlerin de her biriniz bir mobilya şirketinin sahibi olma şansınız var. Bu fırsatı değerlendirin, kaçırmayın. Çünkü İnegöl bir mobilya şehri. İnegöl mobilyayla yatıyor, mobilyayla kalkıyor. Eskiden dünya da mobilya da söz sahibi değildik. Ama artık İnegöl dünyada mobilyada söz sahibi olmaya başladı. 1989 yılında dükkanımızı açtığımız dünyayı tanımaya başladık. İlk defa Almanya’ya ve İtalya’ya giderek fuarları gezmeye başladık. Tabi o zamanlar Almanya ve İtalya’da ki fuarlara gidince hayran kalıyorduk. Ne kadar güzel mobilyalar, biz bunları yapabilir miyiz diyorduk. Ama Allah’a şükür şimdi İnegöl’ümüzden Almanya’daki, İtalya’daki mobilya fuarlarına katılan firmalar var. Ve artık aramızda da fark yok. Hatta bazı firmalarımız onlarında önünde. Tabi bazı İtalyan firmaları bizden kalite anlamında öndeler ama biz şuan onları yakalamış durumdayız. İnşallah onları sizlerin sayesinde geçeceğiz. Sizler inşallah bizler gibi mobilyacı olacaksınız. Sizler şimdi hem okuyorsunuz hem de aynı zaman da sahada öğreneceksiniz. Mobilyacılığı bizden daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Biz sadece sahada öğrendik. Bu işi bir de okulda eğitimini alarak perçinlediğiniz de hem İnegöl sanayisi hem de Türkiye sanayisi daha güzel noktalara gelecek” diye konuştu.
KAYMAKAM’DAN BİLE DAHA FAZLA MAAŞ ALABİLİRSİNİZ

Mobilya denince para kazanılmayan, işçi maaşların düşük olduğu bir meslek düşünüldüğünü ifade eden Halil Malkaç, “Asla böyle bir şey yok. Mobilyacılıkta Kaymakam’dan bile daha fazla maaş alabilirsiniz. Benim 6-7 bin lira maaş alan ustalarım var. Bunlar az rakamlar değil ama üniversite mezunu olup da bin 500 liraya çalışanlarda var. Sizler hem bu işin okulunu okuyup hem de mesleği güzelce öğrenirseniz o zaman çok daha başarılı olursunuz. Mobilyacılıkta maaşlar güzel. Resmi tatiliniz, sigortanız var. Artık mobilyacılık eskisi gibi değil. İşçiler için de atık belli standartlar var” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Malkaç, ‘Benim Geleceğim Mobilya’ adlı projesini de öğrencilere anlattı. 

Son Güncelleme: 26.03.2015 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<