banner359

THM Gençlik Korosundan Muhteşem Konser

28 Mayıs 2016 Cumartesi 11:14 2016-05-28 12:15:03
THM Gençlik Korosundan Muhteşem Konser
İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, dün akşam düzenlediği konserle İnegöllüleri Anadolu’nun farklı yörelerine ait türkülerle diyar diyar gezdirdi. Kulakların pasını silen THM gençlik korosunun performansı alkış aldı.

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu tarafından dün akşam Mobilya Müzesi Konferans Salonu'nda konser düzenlendi. Rıdvan Sayın şefliğinde, yurdun dört bir yanından türkülerle hazırlanan repertuarla gerçekleşen konserde THM gençlik korosu, türkü severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İnegöl Belediye Başkanvekili Turgay Yel ve Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’in de katıldığı Türk Halk Müziği konserine vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Şef Rıdvan Sayın yönetimindeki koro Anadolu’nun farklı yörelerine ait eserleri başarıyla seslendirirken, dinleyiciler türkülerle adeta diyar diyar gezdi. Koro ve solistlerin söylediği türkülere izleyicilerinde zaman zaman eşlik ettiği konser, büyük beğeni topladı.

Konser sonunda Belediye Başkanvekili Turgay Yel katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. Koroyu dinleyince gençlik yıllarına gittiğini ifade eden Başkan Yel, “Hepsi lise çağlarında olan kardeşlerimizin yorumlarıyla ben bu koroyu böyle dinleyince adeta gençlik yıllarıma geri gittim. Lisede folklora başlamıştım, Kafkas ekibinde oynadım. Daha sonra üniversite çağlarında da kendi derneğimizi kurduk. Arkadaşlarımızla 8-10 yörenin oyunlarını oynardık. Çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar kurmuştuk. Burada koromuzda yer alan arkadaşlarımız için de uzun yıllar sürecek köklü arkadaşlıklar olur inşallah. Çünkü çok tatlı bir arkadaşlık, dostluk oluyor böyle ortamlarda” dedi. 

Turgay Yel konuşmasının sonunda gençlere bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere kültür ve sosyal işlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı ve emeği geçen personel ile koroya da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Son Güncelleme: 28.05.2016 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<