banner359

Türk Eğitim-Sen'den müdür atamalarına tepki

.

23 Ağustos 2014 Cumartesi 12:37 2014-08-23 12:45:32
Türk Eğitim-Sen'den müdür atamalarına tepki
 
Yönetici Atama Yönetmeliğine göre yapılan Okul Müdür Puanlamalarının açıklanması sonucunda bir açıklama yapan İnegöl Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Şenol Şahin, İnegöl’de 4 yılını dolduran 45 okul müdüründen 25’inin görevinden alındığını belirterek, “Sendikamızın üyesi olan 15 okul müdüründen 7’sinin görevine son verildi. Bu bir kıyımdır, zulümdür ve kadrolaşmadır" görüşünü savundu. 

BÖYLE BİR KIYIMLA KAMU DAİRELERİNDE DE KARŞI KARŞIYAYIZ

Puan veren ilçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 Şube Müdüründen birisinin bu görevlere, lütufla ve yandaşlık statülerine göre geldiklerini iddia eden Şenol Şahin,  “Daha dün oturdukları o koltuklarda, 20 yıllık bileğinin hakkı ile sınav kazanarak idarecilik yapan insanları değerlendirmiş ve saf dışı etmişlerdir. Değerlendirdikleri bu okul müdürleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmadıkları ve sadece sendikal geçmişlerini göz ününde bulundurdukları aşikardır. Kendi namlarına bir nevi işgal ettikleri makamı bahşedenlerin tetikçiliğini yapmışlardır. Böyle bir taksimat dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Günlerdir bu endişe ile açıklama yapıyoruz, eylemler yapıyoruz, ziyaretler yapıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile göreve geldiği dönemde ve sonraları görüştük ve her defasında şunu dedik, ‘adalet istiyoruz, torpil istemiyoruz, hakkımızı verin’. Aynı şeyleri şimdi de  diyoruz. Ağızlarından kul hakkını, Hz. Ömer adaletini, hakkaniyeti düşürmeyen bu kadrolar, bu zihniyet, iş icraata gelince, ‘Ya bizden olacaksın, ya da sana yaşam hakkı yok’ diyerek, Haccac’ı geçmişlerdir. Böyle bir kıyımla kamu dairelerinde de karşı karşıyayız” diye konuştu.

OLAN İNEGÖL’ÜN EĞİTİMİNE OLUYOR

İnegöl halkına da seslenen Şahin, “İnegöl’de 50 bin öğrenci var. 3 bin eğitim çalışanı, 100’e yakın okul var. Aslında bu eğitim politikaları evet, bizi çok üzüyor, eziyor ama asıl olan İnegöl’ün çocuklarına oluyor. İnegöl’ün eğitimine oluyor. Yarın bir gün, zaten istediğimiz seviyede olmayan İnegöl Eğitimi, daha da çökmüş, geri kalmış olacaktır. Çünkü, eğitimde yapılan genel uygulamalar, eğitimin kalitesini artırmaya yönelik olmayıp, tamamen kadrolaşmaya, tribünlere oynamaya ve günü kurtarmaya yöneliktir. Önümüzdeki süreçte görüleceği gibi, Yönetici Atama Sınavlarında barajı dahi geçemeyen insanların, yarın İnegöl’ün en güzide okullarına atandığına şahit olacağız” dedi.

SUÇLARI, SADECE TÜRK EĞİTİM-SEN’Lİ OLMALARI MIYDI?

İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğüne, “Görevine son verdiğiniz üyemiz okul müdürlerinden birisi, eğitimin yanında Futbolda Türkiye şampiyonluğu ve Dünya 20.’liği, diğeri Futsal Kızlar Türkiye şampiyonluğu, bir diğeri Matematik olimpiyatlarında 2 kez Bursa 1.’liği elde etmiş, okullarının ve İnegöl’ün adını duyurmuş bu ve buna benzer sayısız başarılara imza atmış müdürlerimizin suçu, sadece Türk Eğitim-Sen’li olmaları mıydı?” diye sonar Şenol Şahin,  “Bu süreç böyle gitmeyecektir. Hukuki mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izniyle eğer bu ülkede birazcık hukuk kaldıysa, mahkeme kararları ile bu zulmü durduracağız’’ şeklinde konuştu

Son Güncelleme: 23.08.2014 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<