banner359

Veliler Dikkat! Başvurular 10 Ağustos’ta Başlıyor

03 Ağustos 2015 Pazartesi 14:38 2015-08-03 15:16:32
Veliler Dikkat! Başvurular 10 Ağustos’ta Başlıyor
 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okula gidecek öğrencilere verilecek teşvikler için başvurular 10 Ağustos-2 Eylül arasında alınacak. Teşvikten yararlanmak isteyen öğrenciler e-Okul üzerinden başvuru yapacak. Destek almaya hak kazananlar 3 Eylül’de duyurulacak.

‘Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu’, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlandı.Son günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden, Temel Liseler ve Özel Okullarda eğitim gören ve eğitim görmek isteyen öğrenci ve öğrenci velilerini yakından ilgilendiren bu konuyla ilgili olarak Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi Müdürü Bilal Güler şu açıklamaları yaptı; “Yayınlanan kılavuzda, çocuğunu özel okula göndermek isteyen velilerin merak ettiği başvuru tarihleri, başvuru şartları, tercih ve yerleştirme takvimi ile hangi okul türlerine teşvik verileceği belirtilmiştir.

Kılavuza göre özel okul teşvikinden yararlanmak isteyen öğrenciler ve velileri için başvuru tarihleri 10 Ağustos-2 Eylül olarak belirlenmiştir. Öğrencilerimiz ve velileri bağlı bulundukları okullardan e-Okul sistemi üzerinden başvuru yapacaklar. Teşvik alacak öğrencilerin listesi ise 3 Eylül’de ilan edilecek. Tercihler 4-10 Eylül arasında alınacak.

Tercihlere göre yerleştirme sonuçları 11 Eylül’de duyurulacak. Nakil ve kesin kayıt işlemleri 14-21 Eylül arasında yapılacak. 22 Eylül’de ise ek yerleştirme sonuçları ilan edilecek ardından 22-30 Eylül arasında ise ek yerleştirme kayıt işlemleri yapılacak ve böylelikle başvuru-yerleştirme süreci son bulacaktır.
Bu kapsamda Türkiye genelinde 20 bin okul öncesi, 50 bin ilkokul, 50 bin ortaokul, 11 bin de lise ve temel lise olmak üzere toplam 230 bin öğrenciye bu yıl ilk defa teşvik verilecek. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada, önceki yıllardan devam eden öğrencilerle birlikte teşvikten yararlanacak öğrenci sayısının toplamda 350 bin olacağı duyurulmuştu. Teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, Temel Liselerde ise 3 bin 220 lira verilecek.

Kılavuza Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ulaşılabilir. Aynı zamanda biz Mozaik Temel Lisesi olarak teşvikten yararlanmak isteyen okulumuz öğrencileri ve 2015-2015 eğitim öğretim döneminde okulumuzda eğitim görmek isteyen öğrencilerimiz için M.E.B. hazırladığı e-kılavuz baz alınarak kendi teşvik başvuru rehberimizi hazırladık. Okulumuz resmi internet sayfası üzerinden 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Desteği (Teşvik) Başvuru Rehberi’mize de ulaşılabilir.”

Son Güncelleme: 03.08.2015 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<