banner359

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit İnegöl'de

31 Mayıs 2016 Salı 12:19 2016-05-31 12:31:48
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit İnegöl'de
İnegöl´de de 1994-1996 yılları arasında hakimlik görevini yapan şu anki Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, beraberindeki heyet ile birlikte İnegöl´e gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, ilk ziyaretini eski dostu olan Livello Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alemdar´a yaptı. İşadamı Alemdar, eski dostu olan Yargıtay Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Hakim Ahmet Zeki Liman ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral  Abdullah Aslan ve beraberindeki heyeti mobilya fabrikasında ağırladı. Ziyaretin ardından Yargıtay Başsavcısı ve beraberindeki heyet Orhan İnegöl köftecisinde öğle yemeği yediler. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, heyete eşlik ettiler.

İNEGÖL İNANILMAZ DERECE DEĞİŞMİŞ

Yemeğin ardından konuşma yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İnegöl´de de 1994-1996 yılları arasında hakimlik yaptığını ifade ederek, “Çok güzel anılarımız var. İnegöl insanı da, tabiatı da ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Bizde burada görev yapmıştık. Aradan 22 yıl sonra Yargıtay başkanı olarak geçerken İnegöl´e uğradık. Güzel bir duygu. Veda yemeğim de burada olmuştu. İnegöl´den Kadıköy´e tayin olmuştum. İnegöl inanılmaz derece değişmiş. 22 yıl önce İnegöl´ün 100 bin civarında nüfusu vardı. O dönemde davalara 3 hakimle davalara bakıyorduk. Şu anda 16 hakimi var. Nüfusu 250 bini aşmış. Organize sanayi bölgesi bir taneydi, şimdi ıslah OSB´lerle birlikte sayıları 4´e çıkmış. Hem istihdam hem katma değer meydana getirme noktasında İnegöl önemli bir yer. Bir çok vilayetten çok daha önde. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “22 yıl önce ilçemizden hakim olarak ayrılan ağabeyimizi 22 yıl sonra İnegöl´de Yargıtay Başkanı olarak ağırladık. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Ayaklarına sağlık. Onlara İnegöl ile alakalı da bir sunum yaptık. İnegöl´ün ikinci sınıftan birinci sınıfa geçirilmesi ile alakalı konulardan bahsedildi. İnegöl´ün hakim ve savcı sayılarındaki eksikliklerden bahsedildi. Beraberinde İnegöl´ün diğer klasik ilçe olmaktan kaynaklanan sorunlarını ilettik. İl konusu konuştuk. Nihayetinde direk onun konusu değil. Ama biz başka yerlere de anlatması noktasında kendisini bir rapor verdik.” Dedi.

Başkan Aktaş, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyete tablolar hediye etti. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ise Aktaş´a çini plaket hediye etti.

Takdimin ardından Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet Bursa´da Çarşamba günü yapılacak olan Yargıtay zirvesine katılmak üzere Bursa´ya yola çıktılar.

İsmail Rüştü Cirit kimdir?

23 Mart 1955’te Balıkesir Burhaniye doğumlu olan İsmail Rüştü Cirit, İzmir Namık Kemal Lisesi’ni bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1978 yılında mezun olmuştur. Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlayan İsmail Rüştü Cirit, çeşitli hakimlik görevlerinde bulunmuştur. Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken 2004′te Yargıtay üyeliğine seçilmiş, halen Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 2011′de Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 13. Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır. İsmail Rüştü Cirit Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı iken AKBİL davasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraatına karar verdi.

Son Güncelleme: 31.05.2016 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<