banner359

Yeni Fuar Alanı 2 Kat Olacak

01 Temmuz 2016 Cuma 16:45 2016-07-01 16:52:03
Yeni Fuar Alanı 2 Kat Olacak

 

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı  saat 14.30’de meclis salonunda gerçekleştirildi. 36 gündem, 7 takrir olmak üzere toplam 43 maddi masaya yatırıldı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükşehir meclis üyeleriyle birlikte Üsküp’teki cami açılışına katılması nedeniyle Temmuz ayı meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili Turgay Yel başkanlığında gerçekleştirildi.
Akhisar Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan yeni fuar alanının imar değişikliği İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda görüşüldü. 51 bin metrekare alan içerisinde 25 metre inşaat taban alanından oluşacak yeni fuar alanının 2 kat yapılarak 50 bin metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirildi.
TERÖRÜ LANETLEDİ
Meclis Başkan vekili ve Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, meclis öncesinde geçtiğimiz günlerde Atatürk havalimanında yaşanan menfur olayda şehit düşen vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. 
İmar komisyonuna havale edilecek 10 maddenin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
FUAR ALANI 2 KATINA ÇIKIYOR
Gündemin 18. Maddesinde yer alan yeni fuar alanı plan değişikliği ile alakalı bilgi veren Başkan Yel, “Burası 105 adalık Akhisar’daki fuar alanı. Fuar alanı ve park olarak yerler ayrıldı. Parça parça olduğu için fuar alanının topyekûn bir alanda olması gerektiğinden dolayı Yap-İşlet-Devret ile MODEF’e devredeceğiz. MODEF fuar alanı yaparak daha sonra bize devredecek. MODEF İnegöl’ün fuar organizasyonlarını üstlendiği için ve İnegöl mobilyası için çok önemli olduğundan dolayı bu maddeyi bu ay geçirmek istiyoruz. 2 katlı 51 bin metrekarelik modern bir fuar alanı projesi hayata geçecek. İnegöl mobilyacısının beklentilerini karşılayacak güzel bir proje gerçekleştirilecek. Şuan projeler hazırlanıyor. Hem İmar İşleri hem de Fen İşleri’nden arkadaşlar projede birlikte çalışıyorlar. Bursa Büyükşehir’e Eylül ayında gidecek, Ekim ayında askı süresi bitecek, bir aksilik olmazsa Kasım’da ruhsatı çıkar ve yılbaşından sonra inşaatı başlar” dedi. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.
HOCAKÖY CAMİİ BAHÇESİ GENİŞLİYOR
Hocaköy Mahallesi’nde bulunan Belediyeye ait bir mülkiyetin Hocaköy Mahallesi Camii’nin bahçesi olarak kullanılması için 10 yıllığına İlçe Müftülüğüne devri oy birliği ile kabul edildi.
MER-PA SALANO İHALE EDİLECEK
Gündemin 30. Maddesinde yer alan yeni MERPA köylü pazarının terasında yapılacak olan çok amaçlı salonun 30 yıllığına yap-işlet-devret şeklinde ihale edilmesi konusunda bilgilendirme yapan Turgay Yel, “Bu kararı alırken yap-işlet-devret ile ihaleye çıkılacak. Çok amaçlı salon ve otoparkın düzenlenmesiyle ilgili ihaleye çıkacağız. Burada 2 amacımız var. Birincisi inşaatın, ikincisi oranın fiziki konumu. Burayı 20-30 yıl devam edecek diye düşünüyoruz” dedi..
30 YILA KARŞIYIZ
Söz alan MHP’li Meclis Üyesi İsmail Karaman, “16-17 yıllık bir pazaryerimiz vardı ve yıkıldı. Konuya başka yerden bakacağız. Burada ticari alan yapıyoruz, yap-işlet-devret yöntemiyle yapacağız ve 30 yıllık ihaleye çıkarıyoruz. Adını koymamız lazım. 30 yıl yaptığımızda Belediyenin bu işte ne faydası var? Kira bedelleri piyasa değerlerinin çok altında. Üzerinde olsa zaten yap-işlet-devret’i kuramıyorsunuz. 30 yıllık süre bana çok afaki geldi. O bölge için 10 yıl bile normal bir süredir. Normal şartlarda İnegöl’de bir işyeri, mülk aldığınızda misal 15 yılda kendini amorti eder dersiniz. Burada 15 yılda amorti edecekse 6-7 yılda zaten inşaat bedeli bitmiş olur. O zaman 10 yılda sınırlarsın. Bu işin mantığı budur. 30 yıl çok uzun bir zaman dilimi. Süre konusunda 10 yılı aşmamak şartı ile kabul ediyoruz. Rakamlara baktığınızda ‘İşyerim olsa bu kira bedeline vermem’ dersiniz. Burada şartnameler doğru hazırlanmamış. Yap-işlet-devret ile ilgili sorun yok tek sıkıntı sürenin 30 yıl olması” dedi.
KİRA ÖDENECEK
Cevap veren Başkan Yel, “Royal Hotelin olduğu yeri yap-işlet-devret olarak yaptık, verdik. Orayı verirken üzerine belli bir kira da kondu. Burada da ihalede belirleyici olacak şey kiradır. Biz bu yeri vereceğiz, müteahhit yapacak ve bize belli bir kira ödeyecek, 30 yıl sonra da bırakıp gidecek. Bu ihale ile ilgili konuşacağız. Şuan sadece süreyi belirleyeceğiz. İhalenin şartlarını tartışabiliriz” dedi.

Mer-Pa köylü pazarının üzerine yapılacak çok amaçlı salonun 30 yıl süre ile ihale edilmesi konusu oylanarak, MHP grubunun ret oyları karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 
İNESMEK İÇİN 3 YILLIK ONAY ÇIKTI
Belediye tarafından organize edilen İNESMEK kurslarının 2016-2019 yılları arası 36 aylık süreç içerisinde devam etmesi için ihaleye çıkması maddesi meclise sunuldu. Konu ile ilgili konuşan Turgay Yel, “İNESMEK kurslarıyla ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışıyoruz. Bu konuda 3 yıllık süre isteniyor. Normalde her yıl yıllık yapılıyordu, bu sene 3 yıllığına yapıyoruz” şeklinde konuştu. Madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Son Güncelleme: 01.07.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<