banner359

Yeni Spor Branşı; Koştutbol

06 Mayıs 2016 Cuma 10:04 2016-05-06 10:05:12
Yeni Spor Branşı; Koştutbol
 İstaş Kentaş Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından spor branşlarına bir yenisi daha eklendi. İcat edilen hem elle hem de ayakla oynanan “Koştutbol” patent yolunda.
İki öğrenci grubu arasında keyifle oynanabilen Koştutbol, patenti alındıktan sonra önce İnegöl genelinde ardından da ülke genelinde yaygınlaştırılmak isteniyor. Öğrenciyi devamlı oyunda tutarak oyundan keyif almasını amaçlayan Koştutbol, büyük küçük demeden her yaş grubunun oynayabileceği farklı bir oyun tarzı.

EĞLENCELİ VE PERFORMANSI ÜST DÜZEYDE OLAN BİR SPOR BRANŞI

Oyunun okulun beden eğitimi öğretmenleri tarafından bulunduğunu belirten İstaş Kentaş Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Abdulbaki Yılmaz, “Oyunumuz adı Koştutbol. Bu oyun Beyzbol oyunundan esinlenerek hazırlanmıştır. Ve okulumuz beden eğitimi öğretmenlerine münhasır bir oyundur. Biz bu oyunun en kısa sürede patentini alıp, öncelikle okullar arasında ilçemizde, sonrasında da ülkemizde gelişmesinden yanayız. Okul içerisinde birçok sınıfta ve birçok öğrenci tarafından küçük, büyük, kız, erkek demeden bütün herkese hitap eden bir oyundur. Bu sebeple herkesi oyunun içerisinde katıyor ve hiçbir şekilde öğrencilerimizi oyunun dışına çıkartmadan, kesinlikle çok eğlenceli ve performansı da üst düzeyde olan bir spor branşıdır” dedi.

OYUN NASIL OYNANIYOR?

Oyunun nasıl oynandığını anlatan Yılmaz, “Oyunumuz iki öğrenci grubundan oluşmaktadır. Öğrenci grubunun birisi topa vuran grup, diğeri de topu tutan grup. Topa vuran grup, topa vurduktan sonra belirlenene huniler var. Hunilerin arkasından geçmek suretiyle bir turu tamamladıkları zaman bir oyun yapmış oluyorlar. Eğer bu esnada top havadayken tutan grup tarafından top havada tutulursa, o zaman topa vuran öğrenci elenmiş oluyor. Bu şekilde en fazla hangi grup tur yaparsa, o grup oyunu kazanmış oluyor” diye konuştu.

KOŞTUTBOL PATENT YOLUNDA

Yakın zamanda patent başvurusunda bulunacaklarını belirten Yılmaz, “Patent başvurusuyla ilgili hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. En kısa sürede patent başvurusunda bulunacağız” dedi.

KENDİ SMAÇ MAKİNELERİNİ KENDİLERİ YAPTI

Öğrencilere sımacı doğru anlatabilmek için bir smaç makinesine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yılmaz, bunun için internette araştırma yaptıklarında, smaç makinesinin fiyatının yüksek olması nedeniyle satın almaktan vazgeçtiklerini belirterek, “Voleybol gelişmekte olan bir spor ve biz bu sporu olabildiğince en alt yaş grubuna aktarmak istiyoruz. Buradaki temel unsurlarımızdan birisi de öğrencilerimize uygun şekilde, ileri de profesyonel olduklarında smacı doğru şekilde aktarmak, doğru şekilde anlatıp, göstermek ve onların doğru bir şekilde smaç vurmasını sağlamak. Bunun içinde bizler internette bir araştırma yaptık. Orada bazı beden eğitimi öğretmenlerinin bu konuda yapmış olduğu çalışmaları gözlemledik. Sonrasında bunu kendi imkanlarımız ölçüsünde yaptık. Şuanda da kullanmaya başladık. Başarılı bir çalışma olduğu kanaatindeyim. Ve bütün okullara da bunu tavsiye etmekteyim. Normalde bu aletin fiyatı internet üzerinde en düşüğü bin 500 lira. Fakat biz bunu yüzde 50 daha ucuza yani 700 liraya mal ettik. Bence çok güzel bir aparat oldu” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.05.2016 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<