banner359

Yenice Göletine 10 Bin Balık

28 Temmuz 2016 Perşembe 10:23 2016-07-28 10:24:14
Yenice Göletine 10 Bin Balık

 Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından balıklandırma çalışmaları kapsamında, Yeniceköy mahallesindeki gölete 10 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Bakanlığının yurt genelindeki doğal göl ve göletlerde amatör ve sportif su ürünleri avcılığının geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü balıklandırma çalışmaları kapsamında Bursa´da bulunan bazı göletlerde İl Müdürlüğünce balıklandırma çalışması yapıldı.

Bakanlık tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla 2016 yılında uygulamaya konulan ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi´ kapsamında Bursa´da yapılan çalışmalarda, Keles, Yenişehir, İnegöl, Nilüfer, Mudanya ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki 13 gölete, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen toplam 110 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı. Bu kapsamda İnegöl´de gelen Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Yeniceköy Mahallesinde bulunan gölete 10 adet pullu sazan yavrusu saldı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Sulama amaçlı yapılan göletler balıklandırılarak, atıl durumda olan su kaynakları balıkçılık üretimine kazandırılmış, Ülkemizde eksikliği hissedilen amatör ve sportif su ürünleri avcılık alanlarının İlimizde oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmıştır. Balıklandırma çalışmaları ile sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken ülkemizde yeni gelişmekte olan sportif balıkçılık turizmi için de alt yapı oluşturulmasına katkı sağlanmakta aynı zamanda rezervuarın popülâsyonunda da olumlu yönde gelişme sağlamaktadır. Vatandaşlarımıza ve köylümüze düşen görev, doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olunması ve bunların büyüyerek en azından bir kez üremesine fırsat verilerek doğal üreme döngüsünü sağlamaktır” denildi.

Son Güncelleme: 28.07.2016 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<