banner359

Zaferi Gökyüzünde Bayrak Açarak Kutladılar

01 Eylül 2015 Salı 00:26 2015-09-01 00:31:27
Zaferi Gökyüzünde Bayrak Açarak Kutladılar
Bursalı yamaç paraşütçüsü Engin Altop ve Fatma Kahraman, 30 Ağustos Zafer Bayramınedeniyle İnegöl'de gerçekleştirdikleri uçuşta, yerden 300 metre yükseklikte Türk Bayrağı açtı.

İnegöl Belediyesinin Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesine dikkat çekmek amacıyla İnegöl Belediyesi,Türk Hava Kurumu, Havacılık ve Doğa sporları Federasyonu, Türk Hava Kurumu İnegöl Sportif Havacılık Kulübü tarafından geçtiğimiz Pazar günü Yamaç Paraşütü etkinliği gerçekleştirildi. Öğle saatlerinde şiddetli rüzgârın engellediği uçuşlar, saat 17.00 sıralarında gerçekleştirildi. 
Geçtiğimiz Pazar günü Cerrah Mahallesi üzerinde bulunan 280 metre rakımdaki Seyran Tepesinde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Özden Albamya ile Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen 75 sporcu katıldı.

Saat 12.00´de başlayan etkinliğe şiddetli esen rüzgâr engel oldu. Rüzgârın etkisinin saat 17.00 sıralarında geçmesiyle yamaç paraşütü inişleri gerçekleştirildi. Sporcular göz yüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

DOSTUM PROJESİ BÜTÇESİ BİR MİLYON LİRA.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Güzel bir Ağustos gününde bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bugüne de güzel bir organizasyonumuz vardı. Fakat gel gelelim rüzgardan dolayı birkaç saatlik bir ara söz konusu. Bu gün aslında biz bu organizasyonu yaparken, BEBKA´dan da 400 bin lira destek alacağımız ‘DOSTUM´ projesi ile alakalı da bir altlık oluşturmuş oluyoruz. Futbol Türkiye´de çok popüler bir spor ama İnegöl gibi 250 bin nüfusa ulaşmış bir ilçede açıkçası farklı sporlara ihtiyaç vardı. İnşallah Dostum projesi adı altında biz kulübümüzle beraber çok güzel işlere imza atacağız. Cerrah ve yenice mahallelerimiz bu olaydan olumlu mana da etkilenecekler. Özellikle şehir dışından misafirlerimiz olacak. Bu şehrimizin tanıtımı anlamına geliyor. Şehrimizin mobilyasının köftesinin duyulması anlamına geliyor. 75 sporcu katıldı bu etkinliğe. DOSTUM projesi ile beraber ulusal ve uluslararası müsabakalara da burada aracılık etmek istiyoruz. Bu mekan bu işe çok müsait bir mekan. Bu mekanla alakalı geçmişte katkıları olan insanlar oldu. Alternatif sporların gelişmesi adına çok farklı sporlar yapılacaktır. Ciddi bir aktiveyle karşı karşıya kalacak İnegöl. İnsanlarımızı sadece futbol değil farklı spor branşları ile buluşturmuş olacağız. DOSTUM´la alakalı bir milyona yakın para harcayacağız. Bunla ilgili eğitim merkezleri yapılacak. Zaman içerisinde geliştireceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri görmekten son derece mutluyuz” dedi.. 

Son Güncelleme: 01.09.2015 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<