Doktorlar böbrek nakli ameliyatını naklen izledi

Acıbadem Bursa Hastanesi’nde laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılan böbrek nakli ameliyatını doktorlar naklen izledi.Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi, böbrek nakli cerrahisindeki yeni gelişmeleri hekimlerle paylaşmak için “Canlı...

30 Kasım 2016 Çarşamba 13:40
Doktorlar böbrek nakli ameliyatını naklen izledi
Acıbadem Bursa Hastanesi’nde laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılan böbrek nakli ameliyatını doktorlar naklen izledi.
Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi, böbrek nakli cerrahisindeki yeni gelişmeleri hekimlerle paylaşmak için “Canlı Cerrahi ile Böbrek Nakli” toplantısı düzenledi. Konuralp Başol Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bir günlük bilimsel toplantıda, Bursa ve çevre illerden çok sayıda hekim katıldı. Laparoskopik cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyatların hastaya ve hekime sağladığı avantajlar üzerine bilgiler verildiği toplantıya katılan hekimler, ameliyathanede üç boyutlu laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen operasyonu canlı yayında izledi. Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanları Prof. Dr. Bülent Oktay Prof. Dr. Murat Şamlı ve Dr. Mahmut Esat Danışoğlu, gerçekleştirdikleri canlı verici ve alıcı ameliyatı sırasında izleyici hekimlere bilgi vererek sorularını cevapladı.
Robotik cerrahinin avantajları fazla
Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya bölgelerinden birçok sayıda üroloji, nefroloji ve diyaliz hekimlerinin izleyici olarak katıldığı toplantının moderatörlüğünü ve açılış konuşmasını Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay yaptı. “Donör-nefrektomi” denilen canlıdan böbrek alma işlemini 3 boyutlu laparoskopi ile yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Bülent Oktay, yöntem hakkında şu bilgileri verdi: “Kapalı bir ameliyat yöntemi olan laparoskopide-küçük bir kesi yapılıyor. Böylelikle daha az kanama olması, hastaya ameliyat sırasında ve iyileşme sürecinde-büyük konfor sağlıyor”
Böbrek çıkarılma aşamasına yaklaşınca nakil olacak hasta ameliyathaneye alındığını söyleyen Prof. Dr. Oktay, “Donörün nakil uygulanacak bölgesi hazır olunca vericiden kapalı yöntemle böbrek dışarı alınıp, özel soğuk serumla soğutularak alıcının bulunduğu ameliyathaneye götürülüyor. Dakikalar içinde alıcıya takma işlemi başlatılıyor ve kısa sürede her iki ameliyat da tamamlanıyor” dedi.
Bilimsel konferansa konuşmacı olarak katılan Balıkesir Devlet Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Azak ise, meslektaşlarına kronik böbrek hastalarının nakil öncesi yönetimi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Nefroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Çelik’in, 2011-2016 yılları arasında yapılan nakil sayıları ile ilgili bilgilendirmesinin ardından konferans salonundan ameliyathaneye bağlanıldı. Laporoskopik canlı verici ameliyatı ve böbrek nakli alıcı ameliyatı yapan Prof. Dr. Bülent Oktay Prof. Dr. Murat Şamlı ve Dr. Mahmut Esat Danışoğlu, ameliyat sırasında izleyici hekimlere bilgi verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<