Türk kası tarih oluyor

Vücudun belirli bölgelerinde stoklanan yağların sağlığı tehdit ettiğini belirten uzmanlar, karın ve bel bölgesindeki yağları lazer liposuction ile eritmenin mümkün olduğunu söyledi.

21 Mart 2017 Salı 09:09
Türk kası tarih oluyor

Vücudun belirli bölgelerinde stoklanan yağların sağlığı tehdit ettiğini belirten uzmanlar, karın ve bel bölgesindeki yağları lazer liposuction ile eritmenin mümkün olduğunu söyledi.

banner380

Şişmanlık ve büyük göbek sahibi olmanın özellikle diyabet ve kalp hastalıklarını tetiklediğini ifade eden Prof. Dr. Mesut Özcan, kiloların bel bölgesine yük bindirerek omurgaya ciddi zararlar verdiğini söyledi. Özcan, “Göbeksiz erkek balkonsuz eve benzer deniro. Türk kası olarak tabir edilen yakıştırmalar gelişen sosyo kültürel yapı da tarih oldu. Günümüzde kadınlar kadar erkekler de görünümlerine dikkat eder hale geldi. Genetik faktörler, hormon özellikleri, beslenme alışkanlıklarının kötü olması, alkol ve sigara, yaş vb. faktörler, erkeklerde kadınlara nazaran daha fazla karın çevresi yağlanması olmasının sebepleridir. Basit bir kilo alma problemi gibi görülse de, bel kalınlığı ölçümü 102 santimetre ve üzeri olduğu durum aslında tehlike çanlarının çalmaya başladığı andır. Erkeklerde karın içi yağlanma arttıkça organların çevresini de yağ sarmaktadır. Bu durum kan yağları bozuklukları, kalp ve damar rahatsızlıkları, omurga hastalıkları, iktidarsızlık, diyabet (şeker hastalığı), uyku apnesi (uyku anında nefesin durması) gibi rahatsızlıkları ortaya çıkarır” diye konuştu.

Karın egzersizlerinin ve genel sporun yeterli olmadığını belirten Özcan, “Doğru bir beslenme programının da spora eşlik etmesi gerekir. Bu çabalara rağmen istenilen sonuçların alınamadığı inatçı yağ stoklanmalarında mutlaka cerrahi destek gerekir. Şahet hastamız uygun bir aday ise, ameliyatsız lokal incelme ve zayıflamada kombine cihaz programları, estetik ve sağlık sorunlarına beraber çözümleri sunabilir. Ancak karın elastikiyetinin bozulduğu durumlarda cihaz desteği tatminkar sonuç vermeyeceği için cerrahi seçenekler değerlendirilir. Karın ve bel bölgesindeki yağ birikimlerini lazer liposuction ile çözüme kavuşturmak mümkündür. Gevşemiş olan karın kaslarının gerilerek toparlanması durumunda karın estetiği tercihe şayandır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<