banner359

Akıllı Telefonların Batarya Sorunu Çözüldü!

İsrailli teknoloji firmasının geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde akıllı telefonunuzun bataryası 30 saniyede dolacak!

27 Kasım 2014 Perşembe 17:45 2014-11-27 17:47:00
Akıllı Telefonların Batarya Sorunu Çözüldü!
İsrailli teknoloji firması akıllı telefonların temel problemini kökten çözebilecek bir teknoloji geliştirdi. Bu teknoloji telefonunuzun bataryasını sadece 30 saniyede tam kapasiteye getirebiliyor. Elektrik ile çalışan bir araba ise dakikalar içinde tamamen şarj edilebiliyor. 
İÇİNDE TRANSFORMATÖR VAR

Üretilen özel bir batarya sayesinde çalışan bu teknoloji yüksek gerilimler ve alçak gerilimler arasında geçişi sağlayan transformatör ile çalışıyor. Yani kısaca evimizde kullandığımız elektriğin bizim kullanımımıza sunulana kadar geçirdiği evreler bu batarya içinde küçültülerek kullanılmış.

YÜKSEK AKIM SAĞLIYOR

Bu gelişmiş batarya sayesinde saniyede 360 amper akım bataryaya doğrudan aktarılabiliyor. Oldukçada güvenli.

TESTLERİ YAPILDI

Şirket tarafından hazırlanan ilk örnek batarya Galaxy S4 üzerinde denenmiş ve telefonun tam kapasitede şarja sadece 26 saniyede ulaştığı görülmüş.

PİYASAYA HEMEN ÇIKMAYACAK

Firma ürünlerinin şu an hazır olduğunu ve reklam faaliyetlerine 2016 yılında başlayacaklarını duyurdu. Bu yeni teknoloji bataryaların 2017 yılında yeni nesil cihazlarda kullanılabilmesi için daha ince bir tasarım ile yeniden tasarlanacağı da gelen bilgiler arasında.

FİYATTI DA BELİRLENDİ

Araştırmalara göre StoreDot firmasının ürettiği bu batarya şu an kullanılan batarya teknolojisine göre 150 dolar daha fazla maliyete sahip. Ancak yapılan geliştirmelerle ve geri dönüşüm faaliyetleri ile bu maliyetin aşağı çekileceği düşünüyor.

Son Güncelleme: 27.11.2014 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<