banner359

Wi-Fi’den 100 Kat Hızlı Teknoloji: Li-Fi

26 Kasım 2015 Perşembe 14:50 2015-11-26 14:58:17
Wi-Fi’den 100 Kat Hızlı Teknoloji: Li-Fi

 Velmenni şirketi basına yaptığı açıklamada Estonya'da gerçekleştirdiği test sonuçlarını paylaştı. "Li-Fi ile 1 Gbps hıza ulaşmayı başardık"

Estonya'da bulunan Velmenni şirketi, yaptığı açıklamada laboratuvar ortamından çıkarıp ofislerinde test ettikleri Li-Fi teknolojisi ile 1Gbps’lik hızlara ulaştığını söyledi.

Geleceğe yön verecek bir çalışma
Araştırmacılar 2011 yılında labaratuvar ortamındaki çalışmalarında 224 Gbps hız ile veri aktarmayı başarmalardı. Ancak ışık tabanlı Li-Fi ışınları, Wi-Fi gibi duvarlardan geçmediği için düşük menzil ile bağlantı sağlıyor. Li-Fi teknolojisinde veriler nanosaniyeler içinde yanıp sönen ve ışıkları insan gözüne gözükmeyen LED’ler yardımıyla iletiliyor, böylece yüksek hızlara erişilebiliyor. Li-Fi teknolojisi akıllı ev aletleri için de yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Odaları aydınlatmanın yanı sıra oluşturacağı network ile evdeki elektronik eşyaların kontrolünü de sağlayacak.

shiftdelete

Son Güncelleme: 26.11.2015 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<