banner359

Baro Başkanından Öğrencilere Hukuk Dersi

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, öğrencilerle buluştu.Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bir kolejin "Kariyer Günleri" programına katılarak, avukatlık mesleği ve hukuk hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere adalet vurgusu yapan Demiröz,...

19 Nisan 2016 Salı 14:05
Baro Başkanından Öğrencilere Hukuk Dersi
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, öğrencilerle buluştu.
Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bir kolejin "Kariyer Günleri" programına katılarak, avukatlık mesleği ve hukuk hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere adalet vurgusu yapan Demiröz, “Ne zaman bir kişiye haksızlık yapılsa herkes o haksızlığı kendisine yapılmış gibi hissederse işte o zaman güzel bir ülke oluruz. Adaleti sadece sizin için olduğunu asla düşünmeyin. Karşılaştığınız olaylarda daima empati kurun. Unutmayın ki, acıyı yaşayarak öğrenirsiniz. Acı kavramı size hayatı öğretir. Ne size, ne de bir başkasına haksızlık yapılmasına göz yummayın. Her meslekte, meslek ahlakına aykırı davranan kişiler olabilir. Siz gençlerimiz ilkeli duruşunuzla ilerde edineceğiniz mesleğe daima ışık tutun, meslektaşlarınıza da yol gösterin” diye konuştu.
Öğrencilerin hukuk ve avukatlık mesleği hakkında sorduğu soruları cevaplayan Demiröz, “Mesleğin kurallarına, ahlakına uygun davrandığınız sürece mesleğinizi her yerde layıkıyla yapabilirsiniz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<