banner359

Biberin tatlı hali

Biberin acısının da tatlısının da yarıştığı Nilüfer Belediyesi 4. Ürünlü Biber Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.En iyi biber yetiştiricilerinin seçildiği festivalde biber yemekleri ve tatlıları yarıştı. Nilüfer’in biberiyle...

22 Ağustos 2016 Pazartesi 11:04
Biberin tatlı hali
Biberin acısının da tatlısının da yarıştığı Nilüfer Belediyesi 4. Ürünlü Biber Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.
En iyi biber yetiştiricilerinin seçildiği festivalde biber yemekleri ve tatlıları yarıştı. Nilüfer’in biberiyle ünlü Ürünlü Mahallesi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ürünlü Biber Şenliği’nde çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Festivalin en renkli görüntüleri biberli yemekler yarışmasında yaşandı. Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in de yer aldığı jüri üyeleri, yarışmacıların özenle hazırladıkları yemek ve tatlıların tek tek tadına bakarken karar vermekte zorlandı. 1’i erkek 13 kişinin katıldığı biberli yemekler yarışmasında jürinin en çok dikkatini çeken ise biberli tatlılar oldu. Ürünlü’de en iyi biber yetiştirenler de festivalde ödüllendirildi. Jüri üyeleri tarafından bir hafta boyunca tarlalarda yapılan incelemede verim, kalite, çevre düzeni, hastalık ve zararlı durumuna göre değerlendirme yapıldı.
Başkan Mustafa Bozbey, yemek yarışmasına katılanları kutlayarak, "Biberin biberin tatlısını yedik. Reçeli var mı diye düşünüyorsunuz, reçelini yedik. Nilüfer’de özellikle kadın derneklerimiz inanılmaz başarılara imza atıyor. Onlardan bir tanesi de Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği. Derneğimizin misafirlerini ağırlayacağı, lezzetlerini tattıracağı hamamı restore edip onlara tahsis ettik. Orada birbirinden lezzetli yemekleri gelen misafirlerle paylaşacaklar” şeklinde konuştu.
Bu yıl 4.’sü düzenlenen festivalin sunuculuğunu ise Lezzet Yolculuğu programıyla ün kazanmış Turgay Başyayla yaptı. Festivalde bando ve animasyon gösterileri de yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<